Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Utórendezéses edényrendezés – RADIX „előre”. Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata a RAD . Az.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Utórendezéses edényrendezés – RADIX „előre”. Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata a RAD . Az."— Előadás másolata:

1 Utórendezéses edényrendezés – RADIX „előre”

2 Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata a RAD . Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata a RAD . Az algoritmus rekurzív, melynek minden szintjén létrejönnek az úgynevezett edények, amelyek csoportosítják az adatelemeket. Az algoritmus rekurzív, melynek minden szintjén létrejönnek az úgynevezett edények, amelyek csoportosítják az adatelemeket.

3 Általános algoritmus S rendezése a j-edik jegy szerint, majd a j-1,…,1 jegyek szerint. A rekurzív hívás minden szintjén létrejönnek az edények lokálisan, amelyek egy fastruktúrájú edényrendszert alkotnak.

4 Példa RADIX „előre” algoritmusra d=3 hosszú bináris számokra (r=2) Ekkor egy tömbbel meg lehet oldani a rendezést. Az edényeket tömbrészletek reprezentálják.

5 Rendezendő adatok

6 1. lépés – rendezés az első jegy szerint Edény  Edény

7 2. lépés – rendezés a második jegy szerint Edény  Edény Edény Edény 4

8 3. lépés – rendezés a harmadik jegy szerint rendezett rendezettKÉSZ! rendezett rendezett

9 Eredmény Rendezett sorozatot kapunk lineáris idő alatt: d * |S| + |S| művelet + szétrakások, összefűzések


Letölteni ppt "Utórendezéses edényrendezés – RADIX „előre”. Az általános utórendezéses edényrendezés speciálisan r alapú d jegyű számokra felírt változata a RAD . Az."

Hasonló előadás


Google Hirdetések