Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek."— Előadás másolata:

1

2

3 A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek a cégalapításhoz. Andy Bechtolsheim (Sun Microsystems) – „A részletek megbeszélése helyett inkább írok nektek egy csekket.” A Google Kft. részére írta (100.000$), így megalapították a céget családi, baráti segítséggel. Egy garázsban „üzemeltek”.

4 Kezdeti évek: Teljes kezdőtőkéje 1, 1 millió dollár Eleinte a lebonyolított keresések száma tízezres 1999: Palo Alto-i irodaházba, 8 fős a személyzet o már napi 500 ezer keresés o tőkealapjuk 25 millió dollár 2000: ismét költözés (Googlekomplex) ugrásszerű növekedés o egymilliárd beindexelt oldal Így lett a világ legnagyobb keresőmotora. Itt kezdett a Google profitot termelni.

5 2001: a fejlődés kezdete 26 nyelven elérhető A keresés kiterjedt különböző file-típusokra is o Képkereső (Google Image Search) o Katalóguskereső (Google Catalog Search) - téma szerint kiválaszthatjuk azokat az online katalógusokat, amelyekben keresni szeretnénk Szabadalmaztatták a besoroló mechanizmusukat o Tulajdonos: Stanford Egyetem o Feltaláló: Lawrence Page A kereshető internetes dokumentumok száma év végére már meghaladta a három milliárdot.

6 Google eszköztár (Google Toolbar) o többek között továbbfejlesztett keresőmezővel, szókereső gombokkal, szófordítóval, helyesírás javító funkcióval és a Page Rank kijelzővel könnyíti meg a böngészést Google AdWords o hirdetési rendszer o kattintás után kell fizetni Froogle, később Google Product Search o termékkereső o egyszerű összehasonlítás Google News o 4000 forrásból gyűjti össze a híreket Google Labs o a felhasználók megjelenés előtt kipróbálhatják a legújabb fejlesztéseket Blogger felvásárlása és üzemeltetése Innovációk :

7 Tovább terjeszkedés: 2004 o a keresési index már 4,28 milliárd URL-t és 880 millió képet tartalmaz o a Google megjelenik a tőzsdén o útjára indul a Gmail (eleinte csak meghívásos rendszerben) o felvásárolják a digitális térképészettel foglalkozó Keyhole nevű céget 2005 o Googele Maps (élő forgalmi információk, tranzitútvonalak és utcaszintű képek, műholdfelvételek és útvonaltervező) o Google Earth (virtuális földgömb) o Google Talk (chat felület a levelezőrendszeren keresztül) o Google Analytics

8 2006 YouTube felvásárlása (ma percenként 60 órányi videót töltenek fel) o Google Naptár (megosztható napirendtervező szolgáltatás) o Google Dokumentumok (ingyenes online szövegszerkesztő és táblázatkezelő) 2007 o a Fortune Magazine szerint a Google a „legjobb munkahely” o a Gmail meghívás nélküli levelezőrendszer lesz o Google Gears (egy nyílt forráskódú technológia, amellyel offline üzemmódban is használhatók a webes alkalmazások) o Google Dokumetumok prezentációkészítő modu llal gazdagodik o Android és Open Handset Alliance szolgáltatás megjelenése

9

10 A Google napjainkban Folyamatosan, feltartóztathatatlanul fejlődik o Google TV o Google Instant (miközben írjuk a keresőbe a szavakat, ez már kidobja a találatokat) o Google Instant előnézet o Google eBookstore o Google Művészeti Projekt (virtuálisan felfedezhet 17-et a világ legjobb múzeumai közül) o Google+

11 A Google most Székhely : o 1600 Amphitheatre Parkway Mountain View California 94043 Googleplex, 30.000 dolgozó, környezetbarát helyszín, emberbarát munkafeltételek. Rengeteget adakozik a cég, mind a környezetvédelem, mind a technikai fejlődés javára.

12 Történelmi pillanat: A világ második legnagyobb technológiai cége lett a Google! 2012. Októberében a Google megelőzte a Microsoftot

13

14 Egy túlzó megállapítás, vagy reális jövőkép? Készítette:Bánfi Julianna


Letölteni ppt "A előtti Google: Eleinte a kollégiumból üzemeltették, nem voltak sikeresek, otthagyták Ph. D. tanulmányaikat. BackRub keresőmotor Befektetőket kerestek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések