Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Самовар=Szamovár.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Самовар=Szamovár."— Előadás másolata:

1 Самовар=Szamovár

2 Beköszöntött az igazi tél
Beköszöntött az igazi tél. Mi lehet jobb ilyenkor, mint egy csésze gőzölgő, forró ital?

3

4 Egy ősi kínai közmondás szerint jobb akár három napig is élelem nélkül lenni, mint akárcsak egy napig is nélkülözni a teát.

5

6 A fekete tea gazdag antioxidánsokban, ez szervezetünkre kedvező hatású. Persze vannak benne kevésbé kívánatos összetevők is. Egy csésze fekete tea annyi koffeint tartalmaz mint egy csésze kávé. A koffein növeli a vérnyomást és a pulzusszámot. A tearostok oxálsav tartalma hatással van az ásványi anyagok, különösen a kalcium felszívódására.

7

8

9

10

11 A zöld tea ugyanabból a teacserjéből készül, mint a fekete tea. Antioxidáns tartalma magasabb a fekete teáénál. Hatásos a rákkal szemben, erősiti az immun rendszert. Segít fogyni, lassítja az öregedést. Hatásos fogínyfertőzéseknél. Hasznos a szív és érrendszeri betegségek kezelésében, arthritis valamint idegrendszeri betegségek gyógyítása során. Segít csökkenteni a koleszterin szintet, és még számos egyéb hasznos tulajdonsággal rendelkezik.

12

13 Lime Nyugtató hatású, jó lázcsökkentő,
(zöld, citromszerű gyümölcs) Nyugtató hatású, jó lázcsökkentő, segít az emésztési gondok kezelésében. Napi 1 g. gyógyfű fogyasztása a tanulmányok szerint a citral hatóanyagnak köszönhetően segít a daganat-sejtek elleni küzdelemben. Sokan kedvelik erős, citromos aromáját.

14

15 Menta Kiválóan enyhíti az emésztési zavarokat, hatékony a puffadás, szélgörcs, a hasi fájdalom enyhítésében. Hányinger, köhögés, megfázás kezelésében igen hasznos. Egyes mentafajták fogyasztása viszont terhes nőknek nem ajánlatos.

16

17 Citromfű A lime-hoz hasonlóan mészben gazdag. Citral hatóanyaga jótékony hasi görcsök, hasmenés esetén. Jó lázcsökkentő. Nyugtató hatású. Meszes illata riasztja a szúnyogokat, bolhákat és egyéb rovarokat. .  

18

19

20 Üröm Gyomorkeserűként javítja az emésztést, segítség teltség, étkezés utáni puffadás esetén. Székrekedés hatékony ellenszere, jó a bélférgek ellen. Serkenti a máj működését, tisztítja a szervezetet. Terhes nőknek nem ajánlott.

21 Kamilla A virágjából készült tea jó az emésztésre. Jótékony hatású puffadás, hasi fájdalom, hasmenés, gyulladás és hányinger kezelésében. A tea fogyasztása erősíti a testet, nyugtató hatású. Borogatásként hasznos a sebek, bőrirritációk, az ekcéma és a szemfertőzések kezelésében.

22

23

24 Rozmaring Növeli a teherbíró képességet, kiegyensúlyozottá tesz. Hasznosan alkalmazható alacsony vérnyomás, fáradtság, migrénes fejfájás, memória kihagyások, hajhullás, visszér, aranyér kezelésekor. Segít az emésztési nehézségek enyhítésében, fertőtleníti a légutakat.

25

26 Édeskömény Kiváló gyógynövény az emésztőszervi gondok kezelésére, különösen a puffadás és hasi fájdalmak enyhítésére. Szoptatós anyukáknak ajánlatos az ebből készült tea fogyasztása, mert ez csökkenti a puffadást a babáknál, egyben serkenti a tejképződést. Hatékony köptető, segít felszakítani a nyálkát, váladékot. Külsőleg, borogatásként használva hatékony a szemfertőzések kezelésében.

27

28

29

30 Zsálya  Kesernyés gyógynövény. Nyugtatja az emésztőrendszert, egyensúlyban tartja a nők hormonműködését. A zsálya tea fertőtlenít. Csillapítja a lázat, hatékony eszköz a légzőszervi betegségek kezelésében. A hormonműködést szabályzó hatása miatt nem tanácsos terhes és szoptatós nőknek a zsálya tea fogyasztása. A szoptatós anyukáknál gátolhatja a tejtermelődést.

31 Méhfű Citromos ízű gyógynövény. Hatásos a rákos sejtek ellen.
A citromfűhöz hasonlóan nyugtató hatású, stresszoldó. Segíti az emésztést. Csökkenti a puffadást, a lázat és a magas vérnyomást. Fokozza a test aktivitását, viszont kissé lassítja a pajzsmirigy működését, ezért subaktív embereknek nem javasolt a használata.

32

33 Hogy fogyasszunk teát?

34 és megőrizhetjük egészségünket
Ha bizonytalanok vagyunk, hogy milyen teát fogyasszunk, akkor egy régi bölcsesség szerint az lesz a legjobb, ha különböző gyógynövények keverékéből főzünk teát. Így megadjuk szervezetünknek a lehetőséget, hogy maga döntse el, mire is van szüksége egy adott pillanatban. Hiszen csodálatosan sok területen segítenek a gyógynövények. Nos, a forró vízen kívül csupán némi fantáziára van szükségünk. Így varázsolhatunk a zord télből hangulatos, meleg környezetet, ahol kellemesen érezzük magunkat, és megőrizhetjük egészségünket


Letölteni ppt "Самовар=Szamovár."

Hasonló előadás


Google Hirdetések