Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására."— Előadás másolata:

1

2 AZ ÉLET ÉVSZAKAI

3 Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására és tanulmányozására.

4 Az első fiú télen indult, a második tavasszal, a harmadik nyáron, míg a legkisebb ősszel, az esőben.

5 Mikor visszatértek a fiúk hívatta őket, s kérte mondják el mit tapasztaltak.

6 Az első fiú azt mondta, hogy a körtefa csúnya, hajlott és csavart volt, egy karóval megtámasztotta, de legszívesebben kivágta volna, hogy ne szenvedjen. A második fiú azt mondta, hogy nem, dehogy a körtefa telis-tele volt rüggyel, a jövő ígéretével.

7 A harmadik fiú ellenkezett; a fán rengeteg csodaszép, édes szagú virág volt, amilyen gyönyörűséget életében még nem látott. Szerette volna leszedni és hazahozni. A negyedik fiú rügyet, virágot nem, csak sarat látott, de elismerte, hogy a körtefa hajlott volt, mert roskadozott az érett gyümölcsöktől.

8 Ekkor az öreg megnyugtatta a fiait. Senki sem lódított, mindenki az igazat mondta el, hiszen mindenki a fa életét egy adott évszakban tanulmányozta.

9 Elmagyarázta a fiúknak, hogy egy fát nem lehet egy évszak, egy pillanat benyomása alapján megítélni. A különböző évszakok szépsége és öröme csak a végén mérhető, amikor már mindet megismertük.

10 Ha feladod télen, vagy elszalasztod a tavasz ígéretét, elmarad a nyarad szépsége, s a gyümölcsszüret...

11 Ne engedd meg egy évszak fájdalmának, hogy megsemmisítse az egészet. Ne ítéld meg az életet egy nehéz évszak alapján, de ne kábítson el a bőséges rügy, virág és termés se.

12 A nehéz időszakokra fel kell készülni, minden évszakban újra és úja tenni kell a szebb jövőért, s a végsőkig ki kell tartani.

13 Törekedj az élet mielőbbi megismerésére, hogy mielőbb élvezhesd gyümölcseit.

14 Az élet egyszerű. A szeretet és gondoskodás meghozza gyümölcsét…

15 A boldogság pedig feledteti a fáradalmakat, éltető erőt ad.

16 S mindez igaz az emberekre is.

17 Fiatalon meg kell alapozni a jövőt, s gondoskodni kell eleinkről, majd fel kell nevelni a jövő generációját, hogy életünk telén biztos támasz övezzen.

18 Ha figyelsz az évszakok sajátosságaira a kudarcok elmaradnak…

19 … és sikeres leszel!

20

21

22

23

24 VÉGE… 2009. II. 25..


Letölteni ppt "AZ ÉLET ÉVSZAKAI Volt egy öreg ember, akinek volt négy fia. Hogy a fiai világot lássanak és tanuljanak elküldte őket a messzi távolba egy körtefa felkutatására."

Hasonló előadás


Google Hirdetések