Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OTP Bank: finanszírozás és fejlődés

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OTP Bank: finanszírozás és fejlődés"— Előadás másolata:

1 OTP Bank: finanszírozás és fejlődés
Döge Zita OTP Bank Nyrt. Dél-alföldi Régió Mikro- és Kisvállalati Igazgatóság

2 A KKV szektor helyzete – OTP KKV-konjunktúra index 2012. április
A KKV-k 84%-a szembesül likviditási nehézségekkel… Mennyire akadályozzák a vállalkozás működését a likviditási nehézségek? 3. …és a jelentős többség nem is számít rövid távon a likviditási helyzete javulásra %. 1. A hitel adhat lendületet a vállalkozásoknak és a nemzetgazdaságnak Hogyan változik cége likviditási helyzete a következő fél évben? A szektort jelentőségét mutatja, hogy KKV-k adják a GDP 30-35%-át, és foglalkoztatja a hazai munkavállalók 50-55%-át. A cégek 84%-ának működését akadályozzák kisebb-nagyobb mértékben likviditási nehézségek. Több mint egyharmaduk működését nagy, vagy nagyon nagy mértékben. A cégek nem is számítanak ennek arra, hogy a közeljövőben javul a helyzet: a likviditási kilátásaik változatlanságára számít a cégvezetők 60%-a, 32%-a pedig a romlására. A görbe azt is jól mutatja, hogy tavaly nyár óta jelentősen romlottak a likviditással kapcsolatos kilátások. Enyhe bizakodásra ad okot, hogy tavaly december óta kis mértékben csökkent azok aránya, akik a következő fél évre még rosszabb helyzetre számítanak. A működést akadályozó likviditási problémákra van megoldás: azok áthidalásában külső források, banki hitelek jelentenek segítséget. Nem szabad tehát csak arra várni, hogy a külső körülményekben történjen javulás. A hitel adhat lehetőséget a vállalkozásoknak, hogy a finanszírozási problémákon átlendítve fejlődni tudjanak – ami nem csupán a vállalkozások, hanem (ahogy a KKV-k GDP-ben és foglalkoztatásban betöltött súlya is mutatja) nemzetgazdasági érdek is. Sajtótájékoztató október 20.

3 Széchenyi 50 program 2011 ősz – 2012 tavasz
Indikatív hitelajánlatok: az OTP Bank elébe megy a vállalkozói igényeknek Pontos információ a kisvállalkozásoknak a számukra elérhető hitelforrás nagyságáról Az indikatív hitelajánlat Széchenyi 50 program 2011 ősz – 2012 tavasz 3 és 25 millió Ft közötti indikatív hitelajánlat több mint 20 ezer mikro- és kisvállalkozásnak Érdeklődés a program iránt: hitelszerződések több mint 10 milliárd Ft összértékben (ebből 1,5 milliárd Ft egyéb hiteltermékre) közel új vállalkozói számla, illetve számlacsomag Tavaszi Kampány 2012 3 és 25 millió Ft közötti indikatív folyószámlahitelre vonaktozó ajánlat több mint 13 ezer vállalkozásnak Hitelajánaltok összértéke: 183 milliárd Ft új kisvállalkozói számlát nyitó vállalkozásoknak 6 hónapon keresztül elengedjük a számlacsomag (kivéve Gold) havidíját A likviditási problémák orvoslása érdekében az OTP Bank elébe megy a vállalkozói igényeknek – ezt szolgálják az Széchenyi 50 program indikatív hitelajánlatai. Ezek előnye: A kisvállalkozások pontos információkat kapnak a számukra elérhető konstrukciókról, és az általuk felvehető források nagyságáról. Ez azért nagyon fontos, mert a cégvezetők jelentős része azt olvashatja a hírekben, vagy sokszor személyesen is azt tapasztalhatja, hogy a válság miatt nehezebb hitelhez jutni, ezért lemondóak a külső források bevonását illetően, ajánlatot sem kérnek bankjuktól. Az OTP Bank azonban most is biztosít finanszírozási forrást a vállalkozásoknak. A Széchényi 50 program keretében küldött indikatív hitelajénlatoknak pozitív fogadtatása volt az MKV-k részéről – ezt mutatják a program összesített eredményei. Az érdeklődésre tekintettel az OTP Bank 2012 tavaszi kampányában is hasonló ajánlatokkal keresi meg a vállalkozásokat. A Széchenyi 50 program eredményei és a tavaszi kampány ajánlatai is jól mutatják, hogy az OTP Banknál forrás és szándék is van a vállalkozások finanszírozására A kihelyezett új vállalkozói hitelállomány 40%-kal nagyobb I. negyedévébben, mint hasonló időszakában Van forrás és szándék is a vállalkozások hitelezésre Sajtótájékoztató október 20.

4 Indikatív hitelajánlatok
A vállalkozással szembeni kritériumok Társas vállalkozás 2010-es mérleg és eredmény-kimutatását az ügyfél határidőben benyújtotta 2009, 2010 évben a vállalkozása nem volt veszteséges 2010-ben a nettó árbevétele millió forint közé esett Kizáró tevékenységek (kampányban részt vevő termékeket nem veheti igénybe): Fegyver, lőszer-, katonai harcjármű gyártás Szerencsejáték, fogadás Bármilyen pénzügyi tevékenység, beleértve mindenféle ügynöki tevékenységet (bróker, biztosítási alkusz, hitelközvetítő) Főtevékenységként mezőgazdasággal és erdőgazdálkodással foglalkozó cégeket külön kampányban, speciális termékkel fogjuk megkeresni.

5 Megkönnyítjük a hitelhez jutást: ajánlataink
Tavaszi Kampány ajánlatai További ajánlataink Átmeneti likviditási nehézségekre Készletbeszerzéshez OTP LendületPlusz Folyószámlahitel 500 ezer – 25 millió Ft hitelkeret szabadon felhasználható megújuló jellegű 1 éves futamidő (meghosszabbítható) OTP Új Forrás Forgóeszközhitel 1 – 25 millió Ft hitelkeret 1 – 3 éves futamidő Tárgyi fedezet nélkül! Beruházások finanszírozására Tárgyi fedezet nélkül! OTP Vállalkozói Jelzáloghitel 1 – 50 millió Ft hitelösszeg 1 – 25 éves futamidő HUF, EUR, CHF hitelkiváltásra is + Szabad felhasználású Per-, teher- és igénymentes ingatlan Számlanyitási Akció OTP Ambíció Vállalkozásfejlesztési hitel 2 – 50 millió Ft hitelösszeg 1 – 7 éves futamidő HUF, EUR, CHF Új kisvállalkozói számlacsomagok (kivéve Gold) A számlavezetési díjat 6 hónapon keresztül elengedjük Tárgyi eszköz, ingatlan Gép, berendezés ingatlan Sajtótájékoztató október 20.

6 Megkönnyítjük a hitelhez jutást: egyszerűsítettük az ügyintézést
15 napról 5 munkanapra csökkentett hitel-elbírálási idő Standardizált hitelbírálati folyamat Egységes hiteligénylési forma-nyomtatvány Folyószámlahitel azoknak a kisvállalkozásoknak is amelyek korábban nem rendelkeztek az OTP Banknál folyószámlával Kiépítettük szakértői vállalkozói kapcsolattartói hálózatunkat Sajtótájékoztató október 20.

7 szakképzett, kapcsolattartók a cégek vezetőit székhelyükön keresik fel
A vállalkozói ügyfelek kiszolgálására létrejött szakértői kapcsolattartók hálózata 7 fő kapcsolattartó munkatárs szakképzett, kapcsolattartók a cégek vezetőit székhelyükön keresik fel teljes körű ügyfélkiszolgálás átfogó személyre szabott pénzügyi tanácsadás az egész országot lefedő hálózat 12 fő kapcsolattartó munkatárs 6 fő kapcsolattartó munkatárs Munkatársaink minden fiókunkban elérhetőek! 5 fő kapcsolattartó munkatárs 5 fő kapcsolattartó munkatárs

8 Ez az összeg a hazai vállalkozói piac 95%-ának hiteligényét kielégíti.
A hazai vállalkozói piac 95%-ának hiteligényére van megfelelő ajánlatunk OTP Bank vállalati finanszírozás Klaszter jellegű finanszírozás Ügyfeleink ügyfeleinek finanszírozása Klaszterek, vállalat csoportok, tulajdonosi csoportok, beszállítói, vevői csoportok, alvállalkozók, finanszírozása Közép- és nagyvállalatok Kisvállalkozások Maximum 500 millió Ft vállalkozásonként Legfeljebb 1,5 milliárd Ft össz-kötelezettségvállalás OTP Bank vállalkozói hitelajánlatok legfeljebb 1,5 milliárd forintig. Ez az összeg a hazai vállalkozói piac 95%-ának hiteligényét kielégíti. Sajtótájékoztató október 20.

9 Köszönöm a figyelmet! OTP Bank


Letölteni ppt "OTP Bank: finanszírozás és fejlődés"

Hasonló előadás


Google Hirdetések