Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola"— Előadás másolata:

1 Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola
Karitász beszámoló 2013/2014. tanév ámoló

2 Novemberben a Caritas Juniorokkal /2
Novemberben a Caritas Juniorokkal /2. osztály tanulói/ látogatást tettünk és mécsest gyújtottunk olyan lelkipásztorok sírjánál, akik az adácsi híveket szolgálták, az Ő üdvösségükért fáradoztak. Reméljük, hogy a gyerekek emlékezetében megmarad ez az új szokás. Ránk felnőtt Caritas tagokra is nagy feladat vár, hogy ez a terv szokássá váljon.

3 November hónapban az adventi időszak kezdetéig nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a gyermekek megismerjék a Magyar Katolikus Karitász védőszentjének, Szent Erzsébetnek az életétét. A gyerekek jócselekedetekkel is igyekeznek követni Szent Erzsébet példáját. Jócselekedeteiket, mint megannyi piros rózsát fűztek láncra. Rajzversenyt is rendeztünk a gyerekek számára, hogy megjelenítsék Szent Erzsébet életének egy-egy állomását.

4 Adventi jócselekedetek
Adventben is folytatódott a jócselekedet-gyűjtés. Míg novemberben rózsákat gyűjtöttünk a jótéteményekért, apró szívességekért-és fűztünk rózsafűzéreket, addig Adventben papírból készült angyalkákat kaptak a jószívű tanulók.

5 „Egymillió csillag a szegényekért” Karácsonyra a Felnőtt Karitász tagok az „Egymillió gyertya a szegényekért” akció keretében Ft-ot gyűjtöttek egy arra rászoruló hat tagú családnak, amelyen tűzifát vásároltunk.

6 Gyermek Caritas tevékenység
Karácsonyra a gyermekek örömmel gyűjtötték a jó minőségű játékokat „cipősdoboz” nagyságú csomag gyűlt össze, amelyeket nagy szeretettel Gyöngyösre, a Ferenceseknek szállítottunk el.

7 Karácsonyi műsor az Öregek klubjában Tanulóink ünnepi műsorral és az általuk készített ajándékokkal kedveskedtek az idős embereknek.

8 Nagyböjti jócselekedetek
Az iskolában nagyböjtben minden reggel rövid imádsággal közös áhitatot tartottunk. Az iskola keresztje alá, egy paravánra jól látható helyre elkészítettük kartonból Jézus töviskoszorúját. A gyerekek minden egyes hitélet terén vagy közösségért tett jócselekedete egy-egy virágszirom, vagy levél volt, amely Húsvétra virágba borította Jézus töviskoszorúját.

9 Nagyböjti jócselekedetek
Ahogy azt reméltük, az iskola tanulói annyi jó cselekedetet hajtottak végre nagyböjt végére, hogy virágba borult Krisztus töviskoszorúja! Reggelenként a nagyböjti tanításkezdő imádságok alkalmával hirdettük ki, hogy mik voltak az előző napi jócselekedetek. A diákmiséken, vasárnapi szentmiséken való részvétel mellett a szorgalmas ministrálások, a nagyböjti keresztutakon való részvétel számított jócselekedetnek. A közösségért végzett munka terén a beteg osztálytársnak leckevivés. Szemétszedés, az iskola környékének rendbetétele. E-hulladék gyűjtésben való részvétel . Sportversenyeken való részvétel és azok szervezésének segítése. Az új osztálytárs beilleszkedésének segítése. Valamint más kisebb- nagyobb segítségek, számítottak jócselekedetnek. A gyerekek érdeklődve nézegették, hallgatták, hogy melyik virágszirom kinek a jócselekedetét jelképezi. Reméljük, hogy a jócselekedetek által mind tisztább lélekkel ünnepelhettük Húsvétot. Ez a sok, iskolányi jócselekedet kedves lesz az Úr Jézus számára.

10 Nagyböjti felnőtt Karitász
A nagyböjtben Csizinszky György atya kezdeményezésére tartós élelmiszer gyűjtése indult. A hívek a templomban helyezhették el adományaikat. 28 kg cukor, 25 l étolaj, 192 kg liszt, 14 kg rizs, 67 csomag száraz tészta, 176 db konzerv került kiosztásra 30 rászoruló család között. Ebben mi is részt vettünk.

11 Májusban ismét kimentünk a temetőbe, ahol rendbetettük a hősi emlékműveket, lelkipásztoraink sírhelyeit, valamint friss virágokat vittünk a sírokhoz.


Letölteni ppt "Adácsi Szent Jakab Katolikus Általános Iskola és Sportiskola"

Hasonló előadás


Google Hirdetések