Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés."— Előadás másolata:

1 2. szabály A labda

2 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés kezdetén a súlya nem több 450 g-nál és nem kevesebb 410 g-nál a benne lévő levegőnyomás (tengerszinten) 0,6-1,1 atmoszféra (600-1100 g/cm3) között van

3 2. Szabály – A labda Alkalmatlanná vált labda helyettesítése Ha a labda a mérkőzés folyamán kipukkad, vagy alkalmatlanná válik: A játékot meg kell szakítani A játékot a cserelabda leejtésével kell folytatni onnan, ahol az előző alkalmatlanná vált. Ha a labda büntetőrúgás vagy a büntető- pontról végzett rúgások folyamán, amint előre mozog és mielőtt bármely játékos, a keresztléc vagy a kapufa érintette volna, kipukkad vagy alkalmatlanná válik: A büntetőrúgást meg kell ismételni

4 2. Szabály – A labda Ha a labda akkor pukkad ki, vagy válik alkalmatlanná, amikor nincs játékban, kezdőrúgásnál, szögletrúgásnál, szabadrúgásnál, büntetőrúgásnál, bedobásnál: Alkalmatlanná vált labda helyettesítése A játékot ennek megfelelően kell folytatni A labdát a mérkőzés folyamán csak a játékvezető engedélyével lehet kicserélni.

5 2. Szabály – A labda Jelzések a labdán A követelményeken kívül a FIFA és a kontinentális szövetségek mérkőzésein csak olyan labdák használhatóak, melyeken fel van tüntetve: A FIFA, a kontinentális szövetségek és a nemzeti szövetségek által szervezett versenyeken semmilyen hirdetés nem engedélyezett a labdán, kivéve a bajnokság, torna szervezőjének Emblémáját és a gyártó védjegyét.

6 2. Szabály – A labda Tartalék labdák A mérkőzés alatt tartalék labdák helyezhetők el a játéktér körül, feltéve, hogy megfelelnek a 2. szabály követelményeinek, és használatuk a játékvezető irányítása alá tartozik.

7 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "2. szabály A labda. 2. Szabály – A labda gömbölyű bőrből vagy más alkalmas anyagból készült kerülete 70 cm-nél nem több és 68 cm-nél nem kevesebb mérkőzés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések