Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A delfinek halak?  Nem, a delfinek emlősök. (Levegővel lélegeznek, kicsinyiket tejjel táplálják, melegvérűek.)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A delfinek halak?  Nem, a delfinek emlősök. (Levegővel lélegeznek, kicsinyiket tejjel táplálják, melegvérűek.)"— Előadás másolata:

1

2 A delfinek halak?  Nem, a delfinek emlősök. (Levegővel lélegeznek, kicsinyiket tejjel táplálják, melegvérűek.)

3 Testfelépítés  Határozott csőr, a fogak kúposak, a test karcsú. A mellső és a hátúszó sarlószerű, háromszögletű vagy lekerekített.  Méret: Fej és törzs hossza: 1.2 m-től 7 m- ig; súly 40 kg-tól 4.5 t-ig.

4 Mivel táplálkozik?  Főként halakat fogyasztanak. A közönséges kardszárnyúdelfin más tengeri emlősöket és madarakat is eszik.

5 Hogyan kommunikálnak (beszélgetnek) a delfinek?  Kifinomult füttyszavakból és csettintésekből álló „nyelven” kommunikálnak.

6 Hogyan tájékozódnak?  Hanglokátort – egyfajta víz alatti radarrendszert – használnak a tájékozódáshoz és a hal felfedezéséhez.

7 Szaporodás  A nőstény 2-3 évenként 1, esetleg 2 jól fejlett utódnak ad életet. A borjakat sokáig szoptatja sűrű, több mint 35 % - nyi zsírt tartalmazó tejével, így azok rendkívűl gyorsan fejlődnek. Egyéves korukban már képesek önállóan vadászni, de még majd egy évet anyjukkal maradnak.

8 Környezetvédelem  A halászvizekben az eresztőhálókban sok delfin akad fenn és fullad meg. Az áldozatok számát jelentősen sikerült csökkenteni néhány olyan módszerrel, amelyek a hálókat feltűnőbbé tették a delfinek számára – pl. a víz felszínén lebegő úszókkal.

9 Meddig élhet el egy delfin?  Akár 50-100 évig is elélhetnek. Melyek a legismertebb delfinfajták? Legismertebbek a palackorrú delfinek, közönséges delfinek, kardszárnyú delfinek stb.

10 Nézzünk néhány képet... Amazonasi folyamidelfin

11 Kardszárnyú delfin

12 Palackorrú delfin

13

14

15

16

17


Letölteni ppt "A delfinek halak?  Nem, a delfinek emlősök. (Levegővel lélegeznek, kicsinyiket tejjel táplálják, melegvérűek.)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések