Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

DELFINEK.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "DELFINEK."— Előadás másolata:

1 DELFINEK

2 A delfinek halak? Nem, a delfinek emlősök. (Levegővel lélegeznek, kicsinyiket tejjel táplálják, melegvérűek.)

3 Testfelépítés Határozott csőr, a fogak kúposak, a test karcsú. A mellső és a hátúszó sarlószerű, háromszögletű vagy lekerekített. Méret: Fej és törzs hossza: 1.2 m-től 7 m-ig; súly 40 kg-tól 4.5 t-ig.

4 Mivel táplálkozik? Főként halakat fogyasztanak. A közönséges kardszárnyúdelfin más tengeri emlősöket és madarakat is eszik.

5 Hogyan kommunikálnak (beszélgetnek) a delfinek?
Kifinomult füttyszavakból és csettintésekből álló „nyelven” kommunikálnak.

6 Hogyan tájékozódnak? Hanglokátort – egyfajta víz alatti radarrendszert – használnak a tájékozódáshoz és a hal felfedezéséhez.

7 Szaporodás A nőstény 2-3 évenként 1, esetleg 2 jól fejlett utódnak ad életet. A borjakat sokáig szoptatja sűrű, több mint 35 % -nyi zsírt tartalmazó tejével, így azok rendkívűl gyorsan fejlődnek. Egyéves korukban már képesek önállóan vadászni, de még majd egy évet anyjukkal maradnak.

8 Környezetvédelem A halászvizekben az eresztőhálókban sok delfin akad fenn és fullad meg. Az áldozatok számát jelentősen sikerült csökkenteni néhány olyan módszerrel, amelyek a hálókat feltűnőbbé tették a delfinek számára – pl. a víz felszínén lebegő úszókkal.

9 Meddig élhet el egy delfin?
Akár évig is elélhetnek. Melyek a legismertebb delfinfajták? Legismertebbek a palackorrú delfinek, közönséges delfinek, kardszárnyú delfinek stb.

10 Nézzünk néhány képet... Amazonasi folyamidelfin

11 Kardszárnyú delfin

12 Palackorrú delfin

13

14

15

16

17


Letölteni ppt "DELFINEK."

Hasonló előadás


Google Hirdetések