Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Hallgató: Sinkovics Norbert Mentor: Dr. Györe Zoltán.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Hallgató: Sinkovics Norbert Mentor: Dr. Györe Zoltán."— Előadás másolata:

1 Hallgató: Sinkovics Norbert Mentor: Dr. Györe Zoltán

2

3

4

5

6

7

8

9

10  A képi dekódolás folyamata domináns szerepet tölt be mindennapjainkban.  Információink 83 százaléka vizuális úton érkezik. A befogadott információ elraktározásának megmaradás-aránya:  „az olvasott információ 10 %-át,  a hallott 20%-át,  a hallott és látott 50%-át  vagyunk képesek megőrizni, elraktározni a memóriánkban.” (Bíró, Nyárády 2005:142)  Ennek tükrében a médiaüzentek képi retorikájának vizsgálata különösen indokolt.

11  A képpel illusztrált írás a külpolitikai vagy a belpolitikai rovatba sorolható?  Mely műfajok dominálnak az elemzésbe került írások között?  Mi a méreteiben dominánsabb, a szöveg vagy a kép?  Mit vagy kit ábrázol a kép?  Mi a szerepe képnek?  Milyen a viszony a képi üzenet és az olvasó között?  Milyen a viszony a kép és a cím között?  Milyen a kép és cím együttes viszonya a szöveg alapinformációjához?

12  A vizsgált napilapok politikai rovataiban az illusztrációk 11%-át tekinthetjük manipulatívnak.  Ezekben az esetekben általában politikai pártok szereplőit reklámozták az újságok  Magyar Szó (VMSZ), Blic (Demokrata Párt), Politika (Szerbiai Szocialista Párt), Dnevnikben nem fedezhető fel  A nem verbális kommunkiáció által közvetített üzenetek (LDP, SZRP,SZDP-ÚSZ)

13

14  Manpulatív tartalom elgfogadható keretek között  A képválasztás a politikai rovatokban megfontoltságot követel meg a szerkesztőktől, ha nem akarják a politikai pártoknak ingyenes reklámfelületként kínálni hasábjaikat.

15


Letölteni ppt "Hallgató: Sinkovics Norbert Mentor: Dr. Györe Zoltán."

Hasonló előadás


Google Hirdetések