Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

JSP és JavaBean JavaServer Pages és Java Beans Fabók Zsolt Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "JSP és JavaBean JavaServer Pages és Java Beans Fabók Zsolt Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem."— Előadás másolata:

1 JSP és JavaBean JavaServer Pages és Java Beans Fabók Zsolt Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem

2 JSP és JavaBean JSPBEAN / 2 JSP és a beanek Három tag:

3 JSP és JavaBean JSPBEAN / 3 <jsp:useBean> Felhasználása: objektumok, javaBeanek, példányosítása.

4 JSP és JavaBean JSPBEAN / 4 (folyt.) (folyt.) Attribútumai: id scope type class beanName

5 JSP és JavaBean JSPBEAN / 5 működése működése id és scope attribútumok segítségével megpróbálja megkeresni az objektumot a megfelelő névtérben. Az "oldalon" létrehoz egy változót, melynek neve az id -nek felel majd meg, és típusa a type -nak.

6 JSP és JavaBean JSPBEAN / 6 működése (folyt.) működése (folyt.) Ha megtalálta az objektumot a fenti névtérben, akkor type típusúvá teszi (ha kell akkor típuskényszerítéssel - sikertelen castolás esetén kivétel keletkezik (java.lang.ClassCastException) és a feldolgozása a tag -nak véget ér).

7 JSP és JavaBean JSPBEAN / 7 működése (folyt.) működése (folyt.) Ha nem találta meg az objektumot, akkor (3 eset): De a class -ban megadott osztálynak van default konstruktora akkor azzal példányosítja, bekerül a megadott névtérbe, majd "oldalszintű" változóvá avanzsál. Ha nem tudta példányosítani, akkor a java.lang.InstantionException kivétel kerül kiváltásra.

8 JSP és JavaBean JSPBEAN / 8 működése (folyt.) működése (folyt.) De a beanName attribútum meg van adva akkor a java.beans.Beans.instantiate() metódust hívja meg a servlet ClassLoader -vel és a megadott névvel. Ha sikeres akkor hozzárendeli a beant az adott "oldalszintű" változóhoz, és elhelyezi a megadott névtérbe. Ha sem a class sem a beanName attribútum nincs megadva, akkor a java.lang.InstantionException kerül kiváltásra.

9 JSP és JavaBean JSPBEAN / 9 Lehet, nem lehet, kötelező... type és class értéke lehet osztálynév. beanName lehet egy a java.beans.Bean.instantiate() -tal példányosítható javaBean. beanName lehet futásidőben kiértékelődő kifejezés is.

10 JSP és JavaBean JSPBEAN / 10 Lehet, nem lehet, kötelező... (folyt.) class és beanName nem lehet egyszerre megadva Ha type és class is meg van adva, akkor a class értékül adható kell, hogy legyen type -nak. id -t kötelező megadni. Új objektum létrehozásakor a class -nak vagy a type – beanName párosnak szerepelnie kell.

11 JSP és JavaBean JSPBEAN / 11 scope értéke lehet... page Az objektumot a javax.servlet.jsp.PageContext objektumban keresi. Az új objektumot itt is tárolja. élettartama: egyetlen oldal élettartama megjegyzés: ez az alapértelmezett.

12 JSP és JavaBean JSPBEAN / 12 scope értéke lehet... (folyt.) request A javax.servlet.ServletRequest objektumban keresi. Az új objektumot szintén itt tárolja. élettartalma: a kérés kiszolgálás idejére vonatkozik.

13 JSP és JavaBean JSPBEAN / 13 scope értéke lehet... (folyt.) session A javax.servlet.http.HttpSession objektumban keresi. Az új objektum itt tárolódik. élettartama: a session (ülés) lejártával, érvénytelenítésével vagy az alkalmazás terminálásával ér véget.

14 JSP és JavaBean JSPBEAN / 14 scope értéke lehet... (folyt.) application A javax.servlet.ServletContext objektumban keresi. Az új itt tárolódik. élettartama: az egész alkalmazás élettartamával azonos.

15 JSP és JavaBean JSPBEAN / 15 <jsp:setProperty> Feladata: a által létrehozott "elem" tulajdonságainak beállításra szolgál.

16 JSP és JavaBean JSPBEAN / 16 attribútumai attribútumai property értéke lehet konkrét property név property értéke lehet * is (ebben az esetben minden olyan tulajdonság beállításra kerül a megfelel értékkel, amely név a ServletRequest objektumban is megtalálható) Mindkét esetben, ha kell akkor tipuskonverzió hajtódik végre.

17 JSP és JavaBean JSPBEAN / 17 attribútumai (folyt.) attribútumai (folyt.) param attribútumot akkor kell használni, ha a ServletRequest ben tárolt név nem azonos a beanben tárolt tulajdonság nevével. value attribútummal futási időben rendelhetünk értket a megfelelő tulajdonsághoz.

18 JSP és JavaBean JSPBEAN / 18 <jsp:getProperty> Feladata: beanben adott tulajdonságának lekérdezése.

19 JSP és JavaBean JSPBEAN / 19 (folyt.) (folyt.) A name -ben megadott bean példány (beanInstanceName) getX() (X - propertyName) metódust hívja, majd kiirja az implicit out objektum segítségével (println). BeanInfo !!!

20 JSP és JavaBean JSPBEAN / 20 Esettanulmány

21 JSP és JavaBean JSPBEAN / 21 Esettanulmány (folyt.)

22 JSP és JavaBean JSPBEAN / 22 Esettanulmány (folyt.)

23 JSP és JavaBean JSPBEAN / 23 Esettanulmány (folyt.)

24 JSP és JavaBean JSPBEAN / 24 Esettanulmány (folyt.)

25 JSP és JavaBean JSPBEAN / 25 Kiinduló állapot...

26 JSP és JavaBean JSPBEAN / 26 Új értékek beállítása...

27 JSP és JavaBean JSPBEAN / 27 Send után...

28 JSP és JavaBean JSPBEAN / 28 Új böngészőben...

29 JSP és JavaBean JSPBEAN / 29 Másik gépen...

30 JSP és JavaBean JSPBEAN / 30


Letölteni ppt "JSP és JavaBean JavaServer Pages és Java Beans Fabók Zsolt Általános Informatikai Tanszék Miskolci Egyetem."

Hasonló előadás


Google Hirdetések