Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!"— Előadás másolata:

1 Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!

2 Volt egyszer egy kisfiú, akinek igen nehéz természete volt. Az apja adott neki egy zacskó szöget, hogy mindannyiszor, amikor elveszíti a türelmét, vagy veszekszik valakivel, üssön be egy szöget az udvar végében lévő kerítésbe.

3 Az első napon 37 szöget ütött a fiú a kerítésbe. A elkövetkezendő hetek során megtanult uralkodni magán, és a kerítésbe beütött szögek száma, napról napra csökkent: felfedezte, hogy sokkal könnyebb uralkodni magán, mint a szögeket beütni a kerítésbe.

4 Végül elérkezett az a nap, amikor a fiú, egyetlen szöget sem ütött be a kerítés fájába. Ekkor megkereste az apját, és elmesélte neki, hogy ma egyetlen szöget sem kellett a kerítésbe ütnie.

5 Ekkor az apja, azt mondta neki, hogy minden nap, amikor megőrzi a nyugalmát, és nem kerül veszekedésbe senkivel sem, húzzon ki egy szöget a kerítésből. A napok teltek, amikor egy nap a fiú közölte apjával, hogy már egy szög sincs a kerítésben..

6 Az apa elkísérte a fiát a kerítéshez, és így szólt : „Édes fiam, te igen becsületre méltóan viselkedtél, de nézd csak meg mennyi lyuk van ezen a kerítésen!”

7 Ez már sosem lesz olyan, mint azelőtt. Amikor összeveszel valakivel, és amikor egy gonosz dolgot mondasz neki, ugyanolyan sérüléseket hagysz benne, mint ezek itt a kerítésen.

8 Belemárthatsz egy kést egy emberbe, majd kihúzhatod azt, de a seb örökre ott marad. Mindegy hányszor is kérsz bocsánatot, a sérülés ott marad. A szavakkal okozott seb is olyan, mint egy fizikai seb. A barátok nagyon ritka ékszerek, megnevettetnek és bátorítanak. Ők mindig készek téged meghallgatni, mindannyiszor, amikor neked arra szükséged van. Támogatnak, kitárják előtted a szívüket. Mutasd meg a barátaidnak, mennyire is szereted őket.

9 Küldd el mindenkinek ezt a levelet, akit barátaid közé sorolsz! Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy a levelet annak kell elküldened, akitől kaptad. Ha a leveled visszajön, akkor tudhatod, hogy van egy baráti köröd.

10 És végezetül : „A barátság öröme azt jelenti, hogy valaki rád bízott egy titkot.” (Alessandro Manzoni)

11 És még néhány elgondolkodtató sor... Ha egy üzenetet kapsz, az azt jelenti, hogy valaki jót akar neked, mert vannak olyan emberek, akiknek te kedves vagy. Ha annyira elfoglalt vagy, hogy nincs időd valakinek elküldeni az üzenetet, és azt mondod magadnak: „Majd valamelyik nap elkül- döm”... Ez messze van... Lehet, hogy soha nem teszed meg...

12 Mindegy, hogy babonás vagy, vagy sem... Szakíts magadnak egy kis időt az elolvasására! Tartalmaz néhány, a lélek számára hasznos üzenetet.

13 Adj többet az embereknek, mint amennyit azok várnak, és ezt tedd jó szívvel!

14 Amikor azt mondod: „szeretlek”, mondd komolyan!!!

15 Amikor azt mondod: „sajnálom”, nézz a másik szemébe!

16 Sose viccelődj mások álmaival! Sérülten jöhetsz ki belőle, de az élet élésének ez az egyetlen módja.

17 Beszélj lassan, de gondolkodj gyorsan!

18 Ha valaki olyan kérdést tesz fel neked, amire nem szeretnél válaszolni, kérdezd meg tőle : „Miért akarod tudni?”

19 Ne feledd, hogy a legnagyobb szerelem és a legnagyobb siker, óriási veszélyt rejteget.

20 Amikor valami elveszik, a megtanultak sosem vesznek el...

21 Emlékezz a 3 „ T „ -re : Tiszteld saját magad, Tisztelj másokat, Tartsd a hátad a cselekedeteidért!!

22 Ne ítélj meg másokat, a szemrehányásaikon keresztül!

23 Ne engedd, hogy egy nézeteltérés megrontson egy barátságot!

24 Mosolyogj, ha telefonálsz! A másik, a hangodon keresztül ezt megérzi.

25 Emlékezz, hogy nem birtokolni valamit, amikor te akarod, lehet, hogy szerencsét hoz!

26 Ha elérkeztél az üzenet végére, akkor, te valóban csodálatos vagy....


Letölteni ppt "Szakíts magadnak egy kis időt, hogy elolvasd ezt az üzenetet! Lehet, hogy fontos!"

Hasonló előadás


Google Hirdetések