Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

IPARI FORRADALOM. AZ IPARI FORRADALOM HATÁSA  A FELVILÁGOSODÁS ÚJ GONDOLKODÁSMÓDJA KÖVETKEZTÉBEN, A TUDOMÁNYOK FEJLŐDNEK.  ÚJ TALÁLMÁNYOK MEGJELENÉSE.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "IPARI FORRADALOM. AZ IPARI FORRADALOM HATÁSA  A FELVILÁGOSODÁS ÚJ GONDOLKODÁSMÓDJA KÖVETKEZTÉBEN, A TUDOMÁNYOK FEJLŐDNEK.  ÚJ TALÁLMÁNYOK MEGJELENÉSE."— Előadás másolata:

1 IPARI FORRADALOM

2 AZ IPARI FORRADALOM HATÁSA  A FELVILÁGOSODÁS ÚJ GONDOLKODÁSMÓDJA KÖVETKEZTÉBEN, A TUDOMÁNYOK FEJLŐDNEK.  ÚJ TALÁLMÁNYOK MEGJELENÉSE ( GŐZGÉP ) HELYTŐL FÜGGETLEN ENERGIA NYERÉSE.  ALKALMAZZÁK: HAJÓZÁSBAN, IPARBAN, VASÚTI KÖZLEKEDÉSBEN. PL: 1807 FULTON GŐZHAJÓ, 1825 STEPHENSON GŐZMOZDONY.  A GŐZHAJÓ, GŐZMOZDONY FORRADALMASÍTJA A KÖZLEKEDÉST, FELLENDÜL A KOHÁSZAT, GÉPGYÁRTÁS.(NEHÉZIPAR) MINDEZEK KÖVETKEZMÉNYE A TÁVKÖZLÉS FORRADALMA.(MORSE) EZÉRT MG. TERMELÉS FEJLŐDIK ORVOSTUDOMÁNY FEJLŐDIK VÉDŐOLTÁSOK DEMOGRÁFIAI ROBBANÁS VÁROSIASODÁS ÉLETKÖRÜLMÉNYEK VÁLTOZÁSA EZÉRT ÚJ TÁRSA- DALMI FESZÜLTSÉGEK MEGJELE- NÉSE

3 AZ IPARI FORRADALOM KEZDETE  ANGLIA A FORRADALOM (1640) UTÁN POLGÁRI ÁLLAMMÁ VÁLT, -PARLAMENT IRÁNYÍT -ÉRVÉNYESÜLHETNEK A POLGÁROK ÉRDEKEI, -FEJLŐDHET AZ IPAR: MANUFAKTÚRÁK, MAJD GYÁRAK LÉTREJÖTTE, -FELLENDÜLT A KERESKEDELEM,(KERESKEDELMI TÁRSASÁGOK ALAKULTAK)  A TÁRSADALMI VÁLTOZÁSSAL A GONDOLKODÁS IS MEGVÁLTOZOTT. -EGYRE TÖBB TALÁLMÁNY LÁTOTT NAPVILÁGOT, AMELY BEÉPÜLT A TERMELÉSBE.  MEGKEZDŐDÖTT A KETTŐS FORRADALMAK KORA!


Letölteni ppt "IPARI FORRADALOM. AZ IPARI FORRADALOM HATÁSA  A FELVILÁGOSODÁS ÚJ GONDOLKODÁSMÓDJA KÖVETKEZTÉBEN, A TUDOMÁNYOK FEJLŐDNEK.  ÚJ TALÁLMÁNYOK MEGJELENÉSE."

Hasonló előadás


Google Hirdetések