Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Vezeték nélküli helyi hálózatok

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Vezeték nélküli helyi hálózatok"— Előadás másolata:

1 Vezeték nélküli helyi hálózatok
Zelei Dániel

2 Vezeték nélkül… A vezeték nélküli eszközök elektromágneses hullámokat használva cserélik az információkat egymás közt. A nyilvános vezeték nélküli kommunikációra használt leggyakoribb hullámhosszok közé tartozik, az Infravörös és Rádiófrekvenciás (RF) tartomány.

3 Infravörös (IR) Kommunikáció viszonylag alacsony energiaszintű, és jelei nem képesek áthatolni falakon vagy egyéb akadályokon. Gyakran IR-t használnak a távirányítók, a vezeték nélküli egerek és a billentyűzetek is. Nagyobb távolságok esetén, magasabb frekvenciájú elektromágneses hullámok használatára van szükség.

4 Rádió frekvencia (RF) A rádió frekvenciás hullámok képesek áthatolni a falakon és más akadályokon, valamint az IR-hez képest jóval nagyobb a hatótávolságuk. A Bluetooth egy kommunikációs technológia, mely a 2.4 GHz-es sávon működik. Korlátozott sebességű, és rövid hatótávolságú. Egyéb technológiák, melyek a 2.4 és 5 GHz-es frekvenciákat használják, a különböző IEEE es szaványoknak megfelelő modern vezeték nélküli hálózatok (WLAN).

5 A vezeték nélküli technológia előnyei

6 A vezeték nélküli technológia előnyei
A vezeték nélküli hálózatok némely esetben előnyösebbek a hagyományos vezetékes hálózatokkal szemben: Hordozhatóság Skálázhatóság Rugalmasság Költség megtakarítások Rövid telepítési idő Megbizhatóság a mostoha körülményekben

7 A vezeték nélküli technológia korlátai

8 A vezeték nélküli technológia korlátai
A vezeték nélküli hálózatok előnyei és rugalmassága ellenére korlátaival és használatának kockázatával is számolnunk kell: Interferencia Hálózati és adatvédelem Technológia

9 A vezeték nélküli hálózatok típusai

10 Vezeték nélküli LAN szabványok

11


Letölteni ppt "Vezeték nélküli helyi hálózatok"

Hasonló előadás


Google Hirdetések