Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói KOCSIS TAMÁS (biztributor): EBÉDSZÜNET (szendvicsek odakint)

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói KOCSIS TAMÁS (biztributor): EBÉDSZÜNET (szendvicsek odakint)"— Előadás másolata:

1 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói KOCSIS TAMÁS (biztributor): EBÉDSZÜNET (szendvicsek odakint)

2 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói ELNÉZÉSÜKET KÉRJÜK! (fatális tévedés történt, a prezentáció előlapját készítő személyt kirúgtuk!)

3 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói KOCSIS TAMÁS (biztributor): HOGYAN TESZI HASZNÁLHATATLANNÁ A DLNA A VEZETÉK NÉLKÜLI ADATTOVÁBBÍTÓ RENDSZEREKET

4 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói MEGINT ELNÉZÉSÜKET KÉRJÜK! (ismét fatális tévedés történt, a prezentáció előlapját készítő személy - akit kirúgtunk - helyére felvett személyt is kirúgtuk!)

5 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói DLNA - Digital Living Network Alliance (2003) Hálózati kapcsolatok, Eszközök detektálása, összekapcsolása, Formátumok és átvitel, Médiaszórás, menedzsment, Jogok és tartalomvédelem, Menedzselhetőség.

6 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói DLNA eszközkomponensek Digital Media Server (DMS) Digital Media Player (DMP) vagy Renderer (DMR) Digital Media Controler (DMC)

7 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói Hálózati kapcsolatok (vezeték nélkül) Wi-Fi BlueTooth Infra A DLNA nem szabvány, nincs új kommunikáció, nincs új protokoll és csatorna!

8 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói Eszközök detektálása, összekapcsolása UPnP: „universal plug and play” HTTP over UDP Unicast és multicast A legtöbb magára valamit is adó gyártó alapból kikapcsolja az UPnP szolgáltatást az eszközökben.

9 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói DLNA = potenciális veszélyforrás? Minden réteg hordozza a rá jellemző sebezhetőségeket Az egyes rétegek sebezhetősége összeadódik Wi-Fi sebezhetőségek (SOHO és hagyományos eszközök) BlueTooth sebezhetőségek Irda sebezhetőségek UPnP sebezhetőségek (kikapcsolva!)

10 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói DLNA otthoni Wi-Fi mint természeti csapás: „Ócska” de olcsó chipek az eszközökben 2.4Ghz spektrum már így is telített „Ócska” de olcsó SOHO Wi-Fi AP-k és routerek Nem szabványos adóteljesítmények Nem szabványos csatornák 40Mhz csatorna bonding 2.4Ghz-en (gyalázat!  ) Teljes káosz a legforgalmasabb 2.4Ghz-es spektrumban, szakadozó adatkapcsolatok, multicast-storm, interferencia, stb.

11 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói Megoldás? Minőségi eszközök! 5GHz-képes Wi-Fi chipek 20Mhz csatornaszélesség betartása 2.4Ghz-en! Minimalizált adóteljesítmény! (minicellák) UPnP biztonságossá tétele vagy elfelejtése Titkosítás, hitelesítés DLNA minőségi követelmények!

12 Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Kocsis Tamás (biztributor): A szabadság ára - a vezeték nélküli médiatovábbítás buktatói KOCSIS TAMÁS (biztributor): EBÉDSZÜNET (szendvicsek odakint)"

Hasonló előadás


Google Hirdetések