Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI"— Előadás másolata:

1 1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI
Adja meg a váltakozó áramú hidak általános felépítését! Milyen hídkapcsolással mérhető meg egy légmagos tekercs induktivitása? Vezesse le a Maxwell-Wien híd kiegyenlítésének feltételét? Minimálisan hány lépésben lehet kiegyenlíteni a Maxwell-Wien híd kapcsolását? Határozza meg Maxwell-Wien híd kapcsolásánál az indikátor oldali hídáttételt!

2 1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI
Hogyan definiálható egy induktivitás jósági tényezője? Milyen helyettesítő képpel modellezhető egy valóságos induktivitás? Hogyan határozhatja meg Maxwell-Wien híd kapcsolásánál a hídérzékenységet a híd elemeiből? Milyen műszereket használ nullindikátornak váltakozó áramú hidak esetén? Hogyan alkalmazható oszcilloszkóp nullindikátornak váltakozó áramú hidak esetén?

3 1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI
Hogyan változik az Lx és Rx értéke a frekvencia függvényében légmagos induktivitás esetén? Induktivitást mérünk Maxwell-Wien híddal. A híd kiegyenlített állapotában: R2= 75 R4=2k; R3=100; C4=0,8F; Ug=5V; f=2000Hz. Mekkora az Rx , Lx, H és Q értéke? Induktivitást mérünk Maxwell-Wien híddal. A híd kiegyenlített állapotában: R2=R4=1k; R3=20; C4=1F; Ug=10V; fg=100Hz. Mekkora lehet a nullindikátor maximális érzéketlensége (UN), ha az impedancia mérésben elkövetett relatív hiba 0,1% lehet?


Letölteni ppt "1.9 MÉRÉS ELLENŐRZŐ KÉRDÉSEI"

Hasonló előadás


Google Hirdetések