Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az Australopithecus Kb. 4,1 millió éve élhetett Afrikában az Australopithecus (képen). Élőhelyük igen változatos, Afrika füves szavannáin, ligeterdőiben.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az Australopithecus Kb. 4,1 millió éve élhetett Afrikában az Australopithecus (képen). Élőhelyük igen változatos, Afrika füves szavannáin, ligeterdőiben."— Előadás másolata:

1

2 Az Australopithecus Kb. 4,1 millió éve élhetett Afrikában az Australopithecus (képen). Élőhelyük igen változatos, Afrika füves szavannáin, ligeterdőiben és erdőiben egyaránt előfordultak. A 3,5 millió éves Australopithecus afarensis fosszíliái egyértelműen bizonyítják, hogy a csoport tagjai felegyenesedve, két lábon jártak.

3 Az Australopithecus Australopithecus africanus

4 A homo habilis Az első emberi faj a Homo habilis (képen), amely 2-1,6 millió éve élhetett. A H. habilis, másnéven ügyes ember már két lábon járt, gyűjtögetett és kőeszközöket használt.

5 A homo erectus A homo erectus afrikai származású, 1,2 millió éve már élt faj feltehetően a H. sapiens őse. A H. erectus (felegyenesedett ember) teljesen felegyenesedve járt, vadászott, tüzet és finom kőeszközöket használt.

6 A homo sapiens A H. sapiens (bölcs ember, ösember) barlangokban vagy kunyhókban lakott, állatokat kezdett háziasítani és a leletek között a varázslás, a művészet nyomait is felfedezhetjük.

7 A homo sapiens sapiens Az eljegesedés utáni felmelegedés (kb. 10 ezer éve) kezdetétől beszélünk mai emberről. A H. sapiens sapiens a H. sapiens alfaja, amely a kontinensmozgásoknak köszönhetően ma négy nagyrasszra oszlik (europid, negrid, mongolid, ausztrolid).


Letölteni ppt "Az Australopithecus Kb. 4,1 millió éve élhetett Afrikában az Australopithecus (képen). Élőhelyük igen változatos, Afrika füves szavannáin, ligeterdőiben."

Hasonló előadás


Google Hirdetések