Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Packaging: Az osztályok legyenek logikailag rendezett csomagokban, azaz különüljenek el funkció szerint. Pl: hu.elpaso.example hu.elpaso.example.view hu.elpaso.example.logic.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Packaging: Az osztályok legyenek logikailag rendezett csomagokban, azaz különüljenek el funkció szerint. Pl: hu.elpaso.example hu.elpaso.example.view hu.elpaso.example.logic."— Előadás másolata:

1 Packaging: Az osztályok legyenek logikailag rendezett csomagokban, azaz különüljenek el funkció szerint. Pl: hu.elpaso.example hu.elpaso.example.view hu.elpaso.example.logic Az osztálynév utaljon arra, amit megvalósít A fieldeknek mindig legyen értelmes nevük, hogy tudjuk mit tárolnak. A láthatóságukat mindig állítsuk be! WHOOPS A paramétereknek mindig legyen értelmes neve!

2 Getter/setter (accessor/mutator) használata (konvenció) Ne legyen getInt() getString() meg hasonló, adjuk meg, hogy mit állít be/mihez fér hozzá a metódus Osztály/field/metódus láthatóság! Nyitó/csukó zárójelek konvencionális elhelyezése Értelmes metódusnevek legyenek, ne ilyen Egyéb: Egy jó metódus kifér a képernyőre, vagy csak kicsit lóg túl Kezeljük a nullokat Az üres try/catch blokkok tiltottak, mivel elfedik a hibás működést Code formatter használata kötelező

3 Kötelező kommentek, amik javadoc generáláshoz kellenek Paraméterek leísa Visszatérési értékek leírása, minden lényegesebb esetet le kell írni, pl booleannál a true és a false mikor történik Ne írjunk fölösleges kommenteket a metóduson belül, csak ha bonyolultabb dolgot kell magyarázni

4 SVN Diff

5

6

7


Letölteni ppt "Packaging: Az osztályok legyenek logikailag rendezett csomagokban, azaz különüljenek el funkció szerint. Pl: hu.elpaso.example hu.elpaso.example.view hu.elpaso.example.logic."

Hasonló előadás


Google Hirdetések