Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON."— Előadás másolata:

1 BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON

2 Babilon, azaz Isten kapuja, fontos városállam volt Dél-Mezopotámiában
Babilon, azaz Isten kapuja, fontos városállam volt Dél-Mezopotámiában. Romjai 88 kilométernyire délre fekszenek Bagdadtól, a mai Irak területén.

3 A város az Eufratesz (Purat) folyó mindkét oldalán fekszik

4 Babilon 2350-ben épült Kr. e. Világhírű város és az emberi civilizáció bölcsője.

5 A régi Babilon leghíresebb királya Hammurabi (1792 Kr. e. - 1750 Kr. e
A régi Babilon leghíresebb királya Hammurabi (1792 Kr. e Kr. e.), a hatodik király volt, aki felépítette Babilon államot.

6 Az irodalom szerint Hammurabi nagyon intelligens és szigorú férfi volt, akinek legnagyobb érdeme a Hammurabi törvény kihirdetése volt, ami az első írott törvénykönyv volt a világon. Kőbe vésett törvénykönyve a párizsi Louvre-ban található.

7 Ishtar Gate – Babilon egyik kapuja

8 Ámde Babilonban csak másolatát láthatjuk
Ámde Babilonban csak másolatát láthatjuk. Ásatások során előkerült eredeti részei szerint összeállított kapu, Berlin egyik múzeumában van.

9 Eredetileg itt 9 városkapu volt

10

11

12 Nabukonodoz (Nabú-kudurri-uszur, Nabukadnecár)
király palotájának romjai Babilonban

13 Babilon, Nabukonodozor király idején

14

15 נהר חידקל

16

17 Ezekkel fizettek?

18

19 Virágzása idején Babilont vastag falak védték, amelyeket az ókori Marduk isten motívumai díszítettek

20

21

22

23

24

25

26

27

28 A szarvakkal ellátott, pikelyekkel borított testű, karcsú lény Akkadu, akit Csodálatos sárkánynak neveztek

29

30

31

32

33

34

35 Szemiramisz függőkertjei Babilonban, amelyek az Eufrátesz folyó partján helyezkedtek el, az antik világ hét csodáinak egyike. Az új Babilon királya, II. Nabukodonozor (604 Kr. e Ke. e.), épített egy csodálatos várost és várat, valamint elkezdte ezeknek a kerteknek az építését. A legenda szerint a király ezeket a kerteket 25 m magasra építette Babilonban, hogy ezzel is kedveskedjen szeretett hercegnőjének. A kerteket átfedéses módszerrel építette, minden emeletet beültetett virágokkal és cserjékkel. Messziről úgy tűnt, mintha a levegőben függnének (ún. Mennyei kertek). A hercegnő ennek nagyon örült.

36 Babilon tornya Pieter Brueghel képén (1563)
Az Ó-szövetség (Teremtés könyve) szerint Babilon tornyának az égig kellett volna érni. Bábel (magyarul Kavarodás) helyén állt. A biblia szerint az özönvíz után az emberek egységesek voltak és egy nyelven beszéltek. Eldöntötték, hogy ide építenek egy égig érő épületet, önmaguk dicsőítésére, és hogy ne legyenek szétszóródva a Földön. Tehát a torony az ember és nem Isten dicsőítésére épült volna. Az Úr haragra gerjedt, felebaráti szeretetből az eddigi egyetlen nyelvet többre választotta szét, hogy ne értsék egymás nyelvét és szétszélesztette őket a Földön. Nem tetszett az Úrnak, hogy a torony (valójában ez óriási templom volt) máshoz és ne egyedül hozzá tartozzon. Elmondhatjuk, hogy ez volt a történelem első tüntetés-feloszlatása. Babilon tornya Pieter Brueghel képén (1563) Cseh nyelvről fordította Sz. A.

37 Český text a tři snímky na konci přidal
Armáda USA - VANDALOVÉ srpna 2011 v16:03 Anc.Goddess   Tato zpráva je sice poněkud staršího data, i tak stále aktuální. A o co jde? Když začali v Iráku válčit Američané, za svou hlavní základnu si zvolili zbytky starého Babylonu Prý ze strachu, že by místní Iráčené město poškodili a drancovali. Rozhodli si z něj udělat opevněnou základnu. Americká strana sice tvrdí, že chtěli místo pouze ochránit, ale UNESCO je jiného názoru. Povolaní zástupci vědecké agentury UNESCO ve své zprávě uvedli, že kopáním, vyrovnávání povrchu nebo instalací ostnatých drátů bylo ono staré město neskutečně poničeno. Ničivým zásahům Američanů se nevyhnuly ani slavné historické skvosty jako je Procesní cesta a Ištařina brána, jejíž rekonstrukce z pravých fragmentů je dnes k vidění v berlínském muzeu Pergamonu, naštěstí se v Iráku nalézá jen její kopie. Je vidět, že když Amerika nemá až tak bohatou historii, neumí se k ní ani chovat! Nebo na jejich dlouhou a slavnou historii snad žárlí a dělají to schválně? Z odborných pozorování vyplývá, že si vojáci brali domů jako suvenýry i některé z modře glazovaných cihel, které pokrývaly hradby města a ostatní, které tvořily reliéfy. Irák tedy požadoval náhradu škod. Americká strana se zavázala poskytnout onu náhradu a to částkou dolarů. Ale také uvedla, že sami Iráčané napáchali na památce příšerné škody. Český text a tři snímky na konci přidal


Letölteni ppt "BABYLON MUSIC : BONNY M – RIVERS OF BABYLON."

Hasonló előadás


Google Hirdetések