Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2006 Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök! Engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a 2006-os osztálykirándulás helyszínének kiválasztásához.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2006 Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök! Engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a 2006-os osztálykirándulás helyszínének kiválasztásához."— Előadás másolata:

1 OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2006 Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök! Engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a 2006-os osztálykirándulás helyszínének kiválasztásához. Mint azt már bizonyára Ön is hallotta ERDÉLY évről-évre egyre kedveltebb úti célja a magyar turistáknak, nyaralni vágyóknak. Az elmúlt évben több tízezer turista látogatott el ERDÉLY csodálatos magyar tájaira. Mindez nemcsak az ország páratlan szépségének, hanem a felújított utaknak és városközpontoknak, a mérsékelt áraknak, és a sok, színvonalas szolgáltatást nyújtó vendéglátóhelynek köszönhető.

2 TOROCKÓ - Az Europa Nostra díjas falu - A Székelykő és az Ordaskő sziklavonulatának völgyében, Tordától mindössze 20 kilométerre fekszik a legszebbnek tartott erdélyi település, Torockó. A falu történelmét évszázadokon keresztül a vasbányászat és a vasművesség határozta meg, a bányaváros hosszú ideig az erdélyi vasművesség központja volt. Az 1870-es tűzvész után újjáépült, jellegzetes, „fehér házaival” ma egy valóságos élő skanzenre emlékezteti a látogatót. A falu fölé tornyosuló szikla, a Székelykő jellegzetes formája miatt Torockón kétszer kel fel a nap, ahogy ezt Jókai Mór is megírta. A falu ékességei az egyedi és egységes építészet, a szépen rekonstruált házak, a festett bútorok, a pompás torockói népviselet, a vasműves korból fennmaradt eszközök, az unitárius templom, a vízimalom, a Népművészeti Múzeum, valamint a helyi népviseletet bemutató Ida néni magánmúzeuma.

3 Programok, kirándulási lehetőségek TOROCKÓ számtalan lehetőséget kínál kirándulásra és túrázásra fiataloknak és időseknek egyaránt. Alig egy óra alatt el lehet érni KOLOZSVÁRRA, MAROSVÁSÁRHELY mindössze másfél óra. TORDA és a TORDAI HASADÉK húsz percre van. El lehet látogatni NAGYENYEDRE, és GYULAFEHÉRVÁR sincs messze. Csillagtúra lehetőségek: Mátyás király szülőháza, Házsongárdi temető, tordai Országgyűlés helyszíne, Bethlen Gábor Kollégium, gyulafehérvári vár, nagyenyedi vártemplom és Dokumentációs Könyvtár, Marosvásárhely nevezetességei.... Gyalogtúra lehetőségek: Székelykő, Ilona vár, Ordaskő, Tordai hasadék, egykori vasbányák, remetei szoros, szólcsvai búvópatak, tordai sóbánya, hegymászás a Kőköz szorosban.

4 Gyopár ٭٭ Panzió és Kemping A Gyopár** Panzió és Kemping Torockótól egy kellemes sétányira fekszik. Újonnan épült, igényes kivitelezésű faházunkban 2 két- és 2 háromágyas, pótágyazható szobával várjuk vendégeinket. A nagy házhoz külön fürdőszoba és WC tartozik. Ezen kívül a kempingben 11 db kétágyas, tágas kerti faház, 2 db egyágyas kisház található. Sátorral további 25 főt tudunk fogadni. A sátorhelyeken az áramellátás van. A vendégek rendelkezésére áll 6 zuhanyzó és WC. A kerti faházakhoz három kemping jellegű, új vizesblokk tartozik. A parkosított telken játszótér, dísztó, grillező, két kerti pavilon, parkoló, 40 fős étkező, hinta, tűzrakó hely, kerti bútorok vannak.

5 Áraink diákoknak Fizetni lehet: HUF, ROL, EUR, USD Szervezőknek /max. 2 fő/ INGYENES Szállás 1 450 Ft/Fő/Éj Szállás + félpanzió 2 950 Ft/Fő/Éj Sátorhely 825 Ft/Fő/Éj 825 Ft/Fő/Éj Sátorhely + félpanzió 2 450 Ft/Fő/Éj Reggeli 650 Ft/Fő/Éj 650 Ft/Fő/Éj Ebéd 1 300 Ft/Fő/Éj Vacsora Félpanzió: reggeli + három fogásos meleg vacsora

6 Elérhetőségeink Gyopár** Panzió és Kemping - Egy hely, amit a szívünkbe zárunk - RO - Torockó, Tóhely 157/A, Fehér megye RO - Torockó, Tóhely 157/A, Fehér megye Tel:+40/258/768 248 Tel:+40/258/768 248 +40/744/542-563 +36/70/541 03 56 +36/70/541 03 56 e-mail: gyoparpanzio@hotmail.com e-mail: gyoparpanzio@hotmail.com gyoparpanzio@freemail.hu www.gyoparpanzio.hu SZERETETTEL VÁRJUK ÖNÖKET! Győrfi Margit - Kempingvezető


Letölteni ppt "OSZTÁLYKIRÁNDULÁS 2006 Tisztelt Iskolaigazgató, Osztályfőnök! Engedje meg, hogy segítséget nyújtsunk a 2006-os osztálykirándulás helyszínének kiválasztásához."

Hasonló előadás


Google Hirdetések