Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Kataszter és e-önkormányzat

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Kataszter és e-önkormányzat"— Előadás másolata:

1 Kataszter és e-önkormányzat
Integrált önkormányzati rendszer

2 e-kataszter 2006 tavaszán már küldtünk egy tájékoztató szórólapot az új kataszteri terveinkről. Végre be is tudjuk mutatni.

3 ProMaker kataszter 1993 2000 2006 1993 óta dolgozunk a kataszterrel. A 13 év alatt a számítástechnika fejlődését követve változott rendszerünk. DOS, windows és most az internetes változat.

4 Egyedi jellemzők DOS változat Oktató film Lista- tervező Hibátlan üzem
Megjelenésükkor mindig különlegesek, és az elérhető rendszerek közül a legjobbak voltak programjaink. Az 1993-as DOS változat olyanokat tudott, amit a konkurencia nem. Ezt felismerve a TÁKISZ-ok felvállalták a program forgalmazását. Ennek köszönhető, hogy ma az önkormányzatok 80%-a ezt a programot használja. Oktató film Lista- tervező Hibátlan üzem TÁKISZ

5 Windows: Munka és pénz megtakarítás
Kataszter Értékbecslő Eszköz Lekérdező Automatikus áttérés windowsra 2 órás oktatófilm, letölthető Százmilliós megtakarítás 1663 önk. Hatékonyság, dokumentálás Automatikus karton- generálás Nagy- és kisértékű eszközök Térinfor- matika Minden település térképe A windows változat egyedül álló módon, munkát és pénzt takarított meg. Emellett új, integrált modulok jelentek meg.

6 Internetes változat e-kataszter Internet Önkor- mányzat MÁK GKM Honlap
Itt az új e-kataszter, mely az internet előnyeit kihasználva új szintre emeli rendszerünket. Vállal- kozók Intéz- mények

7 Távmunka Önkormányzat Vállalkozók MÁK, GKM Lakosság - intézmények
- országos - statisztika - térkép - bármelyik gép - minőség - támogatás - adat - tárgyaláson - árcsökkenés - analitika - publikálás - otthonról A legfontosabb előny, a helytől független elérhetőség, a távmunka biztosítása.

8 Ingatlanhasznosítás 1987, 5 kerület
Biztos alapok Kataszter 1993, 2600 Értékbecslő 2002, 1700 Eszköz 2003, 1800 Térképcentrum 2001, 1m/hó Ingatlanhasznosítás 1987, 5 kerület Kincskereső 1998, Elender A fejlesztés során biztos alapokra támaszkodhattunk, a Windows alapú kataszteri rendszerünk üzemeltetési tapasztalatait párosítottuk internet alapú fejlesztési ismereteinkkel.

9 Integrált modulok 1. Kataszter 2. Térinformatika 3. Tárgyi eszköz
Az új rendszer tartalmazza a már ismert modulokat: kataszter, eszköz és értékbecslő. Azonban kibővült egy térinformatikai lekérdező és lista tervező rendszerrel is. 4. Értékbecslő

10 Technológia A rendszer a legkorszerűbb fejlesztési eszközökkel készült. A működtetést biztosító számítástechnikai eszközök is rendelkezésre állnak. Önöknek csak használni kell.

11 Költségek A költségek sem akadályozzák az áttérést.

12 KATAwin és e-kata: MENÜ
Hasonlítsuk össze a két rendszert! Bár a menü megjelenési formája változott, ez a használatot nem befolyásolja.

13 KATAwin és e-kata Bal oldalon látható a windows változatú I adatlap. Jobb oldalon pedig az ennek megfelelő e-kataszteri változat. Az adattartalom azonos, megjelenésében, használhatóságában azonban sokat fejlődött. A lényeg, hogy nem fog gondot okozni az áttérés, gyorsan megismerhető az új változat.

14 KATAwin és e-kata A képernyőn az R lap módosító képernyője látható.
A kataszteri lapoknál nagyon fontos, hogy minden lapot azonos módon lehessen kezelni. Megállapítható, hogy a windows változattal azonos módon, az új rednszerben is hasonló az I lap és bármelyik másik adatlap megjelenítése.

15 KATAwin és e-kata A nyomtatás problémás volt a régi rendszerben. Bár az internetes alkalmazásokban ez még nagyobb gondot okoz, most sikerült jól megoldanunk ezt is.

16 KATAwin és e-kata A képernyőn az ingatlan karton a Q lap látható. Az új rendszer is tartalmazza az eszköznyilvántartást, sőt ezt még jobban integrálja a kataszterhez.

17 KATAwin és e-kata Most az egyik leghasznosabb menüpont, a gyors rögzítő látható. A képernyő felépítése még hatékonyabb használatot tesz lehetővé.

18 KATAwin és e-kata A változások kezelése a windows változathoz képest lényegesen precízebb.

19 Linux és Windows Egy költség megtakarítási lehetőség: a program Linux rendszerről is elérhető. Köszönjük figyelmüket! Most nézzük meg működés közben is!


Letölteni ppt "Kataszter és e-önkormányzat"

Hasonló előadás


Google Hirdetések