Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Távközlés és informatika egy kézből – Mire is érdemes oda figyelni

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Távközlés és informatika egy kézből – Mire is érdemes oda figyelni"— Előadás másolata:

1 Távközlés és informatika egy kézből – Mire is érdemes oda figyelni
Távközlés és informatika egy kézből – Mire is érdemes oda figyelni? Fábián Zoltán, adatportfólió termékmenedzsment osztályvezető, Magyar Telekom Nyrt szeptember 26.

2 Tartalom Bevezető gondolatok A T-Systemsről
ICT portfóliónk - Főbb megoldásaink ICT fejlesztésekre

3 Autor / Thema der Präsentation
KKV trendek Autor / Thema der Präsentation KKV-k egyre nagyobb hányada használ üzletileg kritikus alkalmazásokat, ERP rendszereket Fontosak a gyorsan rendelkezésre álló, megbízható adatok Egyre gyorsabban kell egy-egy problémát megoldani Internetalapú üzleti alkalmazások terjedése Üzletmenetük folytonossága függ az IT rendszer megbízható működésétől és skálázhatóságától A hardverek, szerverek kiesése óriási károkat okoz A cég fejlődésével az IT rendszereknek is lépést kell tartaniuk Az Infokommunikáció stratégiai szerepet kap

4 Fejlődési útvonalak A hagyományos út - Saját rendszer kiépítése
ICT tartalmú pályázatok KKV-knak (Üzleti infrastruktúra fejlesztése; Regionális jelentőségű klaszterek és a vállalkozások közötti együttműködések erősítése közös beruházásainak támogatása, szolgáltatásainak kialakítása és fejlesztése; Környezetközpontú technológia fejlesztés; E-kereskedelem és Egyéb e-szolgáltatások Támogatása; Logisztikai központok és szolgáltatások fejlesztése Új típusú működés – Szolgáltatások igénybe vételével Informatikai hardverek beszerzése Informatikai hálózati eszközök és telekommunikációs eszközök beszerzése Információ/adattárolás Szoftverek, üzleti alkalmazások beszerzése (pl. CRM, elektronikus kereskedelem, szerződéskötés és számlázás is) Szoftver-tervezés, - testreszabás, -illesztés, -migráció Szoftver oktatás

5 Az új T-Systems Piacvezető infokommunikációs szolgáltató
A Magyar Telekom vállalati ügyfeleket kiszolgáló üzletága, a T-Systems a piaci kihívásoknak megfelelően átszervezte működését, új vállalati struktúrával és új stratégiával jelent meg. A T-Systems egyesítette telekommunikációs és informatikai tagvállalatai tudását, szakértelmét, ezzel pedig – a hazai infokommunikációs piacon egyedülállóan – egy kézből képes komplex ICT-megoldások nyújtására. A T-Systems üzleti partnerei felé a teljes Magyar Telekom Csoport kompetenciáját kínálja, lefedve a vezetékes, mobil- és szélessávú távközlés, valamint az informatikai infrastruktúra és alkalmazások szinte valamennyi területét.

6 Múlt és jelen

7 A T-Systems piacvezető partnerek bevonásával nyújtja szolgáltatásait

8 A valódi ICT az, amit mi az IT és a TC tökéletes egyesítésének hívunk
IT & TC ICT IT TC Projekt Folyamat TC Projekt Folyamat IT Szolgáltató 2 3 4 1 T-Systems

9 ICT - telekommunikáció és informatika egy kézből, a T-Systemstől
A T-Systems rugalmas és megbízható üzleti partner Egyesült erőforrások Összefogott szakértelem Integrált megoldások Teljes elhivatottság Az egyszerű üzleti vezetékes és mobilhangtermékektől a hálózat-integrációs szolgáltatásokon át a komplex IT-megoldásokig. A T-Systems célja egyértelmű: ügyfeleinek olyan üzleti stratégiai partnere kíván lenni, aki egy kézből nyújtott infokommunikációs megoldásaival versenyképesebbé, és ezért sikeresebbé teszi őket.

10 T-Systems ICT ajánlatok
Telekommunikáció és informatika egy kézből

11 Szolgáltatásaink Fix-mobil magánhálózat Mobilinternet Szerver hoszting
Intelligens szálloda megoldás Mobil-hangszolgáltatások BlackBerry mobil telefon és Honlapkészítés, domain név és elhelyezés Integrált beszerzési megoldás IP-hangszolgáltatások Gépjármű flotta menedzsment Virtuális szerver e-Aukció Üzleti szélessávú internet + vezetékes hang csomagok Telemátrix IT biztonság Telemetria Tömeges sms Menedzselt szolgáltatások

12 Szolgáltatásaink Fix-mobil magánhálózat Mobilinternet Szerver hoszting
Intelligens szálloda megoldás Mobil-hangszolgáltatások BlackBerry mobil telefon és Honlapkészítés, domain név és elhelyezés Integrált beszerzési megoldás IP-hangszolgáltatások Gépjármű flotta menedzsment Virtuális szerver e-Aukció Üzleti szélessávú internet + vezetékes hang csomagok Telemátrix IT biztonság Telemetria Tömeges sms Menedzselt szolgáltatások

13 Hosting és Kolokációs szolgáltatások
Autor / Thema der Präsentation Kulcsrakész szerverterem építés Vidék Kolokáció Infrastruktúra Domain, Honlap, - szolgáltatás Szerverbérlet, Virtualizáció Shared Hosting Hosztolt alkalmazás- üzemeltetés Hálózat üzemeltetés Dataplex1 Bp. Petőfi Sándor utca Szeged xxx Szerverelhelyezés Dataplex2 Dataplex I. Debrecen Győr Additív szolg. üzemeltetés Hozzáadott érték Azoknak az vállalkozásnak, akik az erőforrások mellé (szerverterem, szerverek, alkalmazások) üzemeltetésre is igényt tartanak Magas szintű szolgáltatások Alapszolgáltatások Azoknak az vállalkozásnak, akik Domain név szolgáltatást és tárhely bérleti szolgáltatást Olyan vállalkozásnak, akinek fontos, hogy ne kelljen beruháznia, de fontos a magas szolgáltatási szint Olyan vállalkozásnak, aki a saját szerverét akarja elhelyezni Adatparkjainkban Olyan vállalkozásnak, saját infrastruktúráját (szervereit, hálózatát) önmaga akarja kiépíteni Olyan vállalkozásnak, aki legalább 300m2 feletti saját szervertermet szeretne építeni

14 Szerver, szerverterem - Építsem vagy béreljem?
Autor / Thema der Präsentation Építés + Függetlenség Mindig kéznél van Teljes kontroll - Drága (beruházás-igényes, Internet csatlakozás, üzemeltetés) Üzemeltetés felelősét hiba, mulasztás esetén csak „hagyományos” HR eszközökkel kérhetjük számon Kockázatos (Betörés, rongálás, tűzveszély) Tartós áramszünet veszélye Bérlet / szolgáltatás használata + Alacsonyabb költség (fix költségek megoszlanak az ügyfelek közt: biztonság, Internet csatlakozás, klíma, tűzvédelem) Magas rendelkezésre állás (akár 99,999%) Szolgáltató SLA vállalása és számonkérhetősége Szakértelem (aki nem sétál ki bármikor az ajtón) Skálázhatóság, bővíthetőség Széles szolgáltatás-választék „0” Ft indulási költség Kisebb környezeti terhelés (virtualizáció) - A szerver eléréséhez utazni kell, vagy távoli elérést kell alkalmazni (interneten keresztüli biztonságos átvitelen keresztül)

15 Menedzselt szolgáltatások
A Menedzselt szolgáltatásaink során a T-Systems vállalja vállalkozása számítógép-hálózatának kiépítését, folyamatos üzemeltetését, menedzselését. A szolgáltatás magában foglalja a helyi hálózatok aktív eszközeinek folyamatos felügyeletét, a proaktív hibaelhárítást. Kinek ajánljuk a T-Systems Menedzselt szolgáltatását? Olyan cégeknek: amelyeknek legalább nyolc PC-jük van egy telephelyen hálózatba kapcsolva, amelyeknek fontos az IT- és az IT-hez kötődő költségek optimalizálása, amelyeknek több telephelyük van, és üzletmenetükhöz elengedhetetlen a PC-k megbízható, folyamatos működése, amelyeknek kiemelt fontosságú a gyors hibaelhárítás.

16 Menedzselt szolgáltatások
Melyek a szolgáltatás igénybevételével járó előnyök? Ön fokozottabban koncentrálhat vállalkozása üzleti tevékenységére, hiszen nem szükséges az IT-infrastruktúrával és hálózatmenedzseléssel kapcsolatos ügyekkel foglalkoznia. A teljes szakmai kompetenciát – a hálózat felmérését, tervezését, kivitelezését és üzemeltetését, valamint technológiai színvonalának fenntartását – átvállaljuk. Nem kell beruházással számolnia (CAPEX), mert a szolgáltatás minden eleme előre tervezhető havidíj ellenében igénybe vehető. Szolgáltatásiszint-értékek (SLA) alapján folyamatosan nyomon követheti a szolgáltatás minőségét. End to end menedzselést végzünk, ami azt jelenti, hogy a telephelyek határainál nem ér véget a hálózatfelügyeletünk, hanem a telephelyek közötti telekommunikációs összeköttetések is a menedzselt hálózat részét képezik. Technológiailag olyan hálózatot biztosítunk, amely a hálózati szolgáltatásra épülő alkalmazások (pl. IP-telefónia stb.) magas követelményeinek megfelel (pl. QoS, quality of service). A szolgáltatás minden elemére egykapus kiszolgálást biztosítunk. A modularitásból adódóan vállalkozása igényeihez tudjuk alakítani a szolgáltatást. Csak a piacon elismert, megbízható gyártói eszközöket használunk.

17 Miért a T-Systems-sel? Integrált szolgáltatások
A T-Systems az egyetlen szolgáltató, amely az integrált telekommunikációs és informatikai paletta valamennyi elemét képes teljeskörűen biztosítani. Vezető szakértelem és országos lefedettség A T-Systems a Magyar Telekom részeként hozzáférést biztosít az országban vezető színvonalú technológiákhoz és szakemberekhez, amelyek rövid időn belül bárhol rendelkezésre állnak és melyek házon belüli megvalósítása nem lenne kifizetődő. Tőkeerő és stabilitás Tőkeereje és stabilitása révén képes finanszírozni a legmodernebb infokommunikációs hálózatok kiépítését, melyeket szolgáltatásként biztosít ügyfelei részére. Egykapus kapcsolattartás Ügyfelünk egykapus Service Desk-en keresztül éri el valamennyi szolgáltatásunkat.

18 Köszönöm megtisztelő figyelmét
Köszönöm megtisztelő figyelmét! Kérdés, észrevétel, ötlet esetén:


Letölteni ppt "Távközlés és informatika egy kézből – Mire is érdemes oda figyelni"

Hasonló előadás


Google Hirdetések