Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító."— Előadás másolata:

1 Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító tag

2 Az élhető Kecskemétért Élhető Kecskemét = Gazdaságilag- környezetileg fenntartható Kecskemét

3 Az élhető Kecskemétért Túllövésben élünk. 32 ezer Ha, 110 ezer fő » Biokapacitás: 0,3 Ha/fő, Öko- lábnyom: 4 Ha/fő Hogyan biztosítjuk (csak) a primer funkciókat: élelmiszerbiztonság, energiabiztonság?

4 Az élhető Kecskemétért „ Nem lehet egy problémát ugyanazzal a gondolkodásmóddal megoldani, amivel létrehoztuk azt” (Einstein) -Egy kettős, sajátos, inhomogén várospolitika : Nem látja az összeomlás közelségét, de a jutalomelmélet szerint jár el. A „tankhajót” néhány képviselő próbálja fenntartható irányba fordítani. „Az első ütést az arcommal, a másodikat a gyomrommal hárítottam”

5

6 Az élhető Kecskemétért Jellemző még a rendszerszemlélet hiánya és a technika mindenhatóságába vetett hit, mint önigazolás.

7 Az élhető Kecskemétért Az önkormányzati rendszerszemlélet, ahogy az átlagos képviselő látja a város működését:

8 Az élhető Kecskemétért Az önkormányzati rendszerszemlélet, ahogy 3-4 fenntarthatóságért dolgozó képviselő látja:

9 Az élhető Kecskemétért Szavazattal jutalmazzák a választók: „megcsinálom önöknek”: álkörnyezettudatosság (tiszta utca, háromszor váltott virágágyások…), forgalomgyorsítás (aszfaltozás), majd forgalomlassítás (fekvőrendőr) és forgalomkitiltás. Fényszennyezés (közvilágítás- fejlesztés), nem manifeszt értékteremtő pénzköltés (városrehabilitáció), lakossági biznisz (telekosztás, belterületbe vonás), stb… Nem jutalmazzák a választók: „csináljuk együtt” (közösségépítés) és a „megcsinálom a város egészének” (rendszerszemlélet) hozzáállást. A zöld dolgokat, mert drágák. A „pesszimista” jövőképpel dolgozó képviselőket (ismerik az olajkitermelési csúcs elméletet és a várható következményeket időskálán elhelyezve). A négy évnél hosszabb periódusra dolgozó képviselőt, városvezetőt. Szlogen: „Létbűnözők vagyunk mindnyájan.”

10 Az élhető Kecskemétért „Ha az élettől citromot kapsz, csinálj belőle limonádét” MÁK (Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért) •A közelgő olajszegénységre tudatos életmódváltással készülő emberek spontán szervezett csoportja, cégbírósági bejegyzés nélkül. 2011. 01. •Szatyor közösség, Kerekecske boltocska, MÁK a Gubában: sikertörténetek. 2011. 05. •Apátia, túlterheltség, kiúttalanság, ingerküszöb hiány: átmeneti sikertelenség 2011. 11

11 Az élhető Kecskemétért Üzenetem e konferenciának: Ugorjuk át saját árnyékunkat! „A konferencia fontos emberek gyülekezete, akik külön- külön semmit sem tudnak tenni, együtt azonban kimondhatják, hogy nem lehet tenni semmit.” (Fred Allen amerikai komikus) Vége


Letölteni ppt "Magyar „Fenntarthatósági Csúcs” II. Az élhető Kecskemétért Kohajda László független önkormányzati képviselő, Mozgalom az Átalakuló Kecskemétért alapító."

Hasonló előadás


Google Hirdetések