Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése Dr. Kokas Károly

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése Dr. Kokas Károly"— Előadás másolata:

1 Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése Dr. Kokas Károly kokas@bibl.u-szeged.hu

2 Általános megfontolások  feldolgozzuk az információkat? – http://www.bibl.u-szeged.hu/oktatas/inf_alapismeretek / http://www.bibl.u-szeged.hu/oktatas/inf_alapismeretek /  lehet-e ezt tanulni? kell-e?  speciális könyvek: pl. Eco, BaitnerEco, Baitner  kurzusok itt és másutt  szakmánkénti „szokások”  tapasztalatszerzés mások gyakorlatából

3 Egy készülő tankönyv Internet: http://luna.btk.ppke.hu/hefop/ http://luna.btk.ppke.hu/hefop/

4 Feldolgozzuk az információkat?  célmeghatározás – szóbeli - írásbeli  anyaggyűjtés – mélysége, mérete, tervezése  jegyzetelés – a lényeg később felidézhető kiemelése – források megjelölése – módszerek:  füzet  cédulázás stb.  számítógép

5 Példa

6 A Word vázlatíró üzemmódja

7 A hivatkozás I.

8 A hivatkozás II.

9 A hivatkozás III. • számmal • csillaggal • névvel, évvel (pl. Barta 1959) • lapalján • irodalomjegyzékben

10 A plágium  Plágiumnak vagy plagizálásnak nevezik azt a cselekedetet, ha valaki egy másik ember (az eredeti szerző) munkáját saját publikált munkájában hivatkozás, forrás megjelölés és/vagy szerzői engedély nélkül felhasználja, azt sajátjaként tünteti fel, és ezzel a eredeti szerző jogait sérti.

11 Plágium ellenőrzése  http://kopi.sztaki.hu/ http://kopi.sztaki.hu/ Hasonlóság- és plágium-kereső szolgáltatások A felhasználó által feltöltött dokumentumokat a rendszer egymással vagy az adatbázisában lévő, mások által feltöltött dokumentumokkal is képes összehasonlítani. Terveink szerint egy digitális könyvtár és egy internetes dokumentumgyűjtemény is az adatbázis része lesz.

12 Korrektúra  Korrektúra jelek Korrektúra jelek  Korrektúra javítás Korrektúra javítás


Letölteni ppt "Az információ feldolgozása: tudományos munka készítése Dr. Kokas Károly"

Hasonló előadás


Google Hirdetések