Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

GLOBALIZÁCIÓ ÉS LOKALIZÁCIÓ – Környezettudatosság a mindennapokban Alsómocsoládon „Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. A projekt.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "GLOBALIZÁCIÓ ÉS LOKALIZÁCIÓ – Környezettudatosság a mindennapokban Alsómocsoládon „Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. A projekt."— Előadás másolata:

1 GLOBALIZÁCIÓ ÉS LOKALIZÁCIÓ – Környezettudatosság a mindennapokban Alsómocsoládon „Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. A projekt tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Bizottság vagy a MOBILITÁS véleményét, mely intézmények felelőssége a projektre nem terjed ki.”

2 ELŐZMÉNYEK - TÁMOP 5.1.1. FONTOS PONT a Hegyhát Ifjúsági Életében projekt – Egészségmegőrző foglalkozások. - TÁMOP 5.5.1. „SANSZ” – esélyegyenlőségi kísérleti projekt Baranya megyében – Projektmodellező klubok. - Nincs ilyen jellegű kiadványunk. - Fiatalok ismereteinek bővítése. - Identitástudatuk erősítése.

3 Képzés a képzésben – 3 környezetvédelmi téma interaktív feldolgozása. AZ ÖTLET

4 TÁMOP 5.1.1 „SANSZ” – esélyegyenlőségi kísérleti projekt Baranya megyében => projektmodellező klubok. Fiatalok Lendületben Program 1. alprogramjának (Fiatalok Európáért) 1.2 kategóriája – Ifjúsági kezdeményezések megvalósítása tárgyában. A LEHETŐSÉG

5 A PROJEKTTERV A projekt címe: Globalizáció és lokalizáció – Környezettudatosság a mindennapokban Alsómocsoládon. Időtartama: 2011. 12. 01. – 2012. 11. 30. Tevékenységek: 3 környezetvédelmi téma interaktív feldolgozása. Konkrét tevékenység: 3 alkalommal Képzők képzése – tudásanyag, módszertani eszközök elsajátítása; 3 alkalommal Öko-foglalkozás – ismeretek továbbadása, témafeldolgozás. Eredmény: színes kiadvány (papír alapú és online); interaktív kiállítás; környezettudatos gondolkozás erősítése; kompetencia-fejlesztés.

6 KÉPZŐK KÉPZÉSE - 3 alkalommal (2012. április, június, augusztus) - Pécsett: Zöld-Híd Alapítvány Öko-Kuckó Interaktív Környezetvédelmi Oktatóterem - cél: Öko-foglalkozások megszervezése, tudásanyag, módszertani eszközök elsajátítása - témák: 1. Globalizáció és lokalizáció 2. Energia és közlekedés 3. Hulladék és vásárlás - Képzők képzése értékelő

7 ÖKO-FOGLALKOZÁS - 3 alkalommal (2012. május, július, szeptember) - Alsómocsolád - cél: a Pécsett elsajátított ismeretek továbbadása, 3 környezetvédelmi téma feldolgozása interaktív, élményközpontú feladatok felhasználásával, közös alkotás.

8 GLOBALIZÁCIÓ ÉS LOKALIZÁCIÓ – A KIADVÁNY - Papír alapon és on-line is elérhető lesz. - Segíti a nem formális eszközök fejlesztését, mivel a feladatok a tesztelés után a tapasztalatok alapján átalakítva kerültek rögzítésre. - Segít, hogy a nem formális oktatás során alkalmazott feladatokat a felkészített 6 önkéntes továbbadja. - Interneten történő közzététele segít abban, hogy ne csak az alsómocsoládi lakosok, hanem más, a téma iránt érdeklődő szakemberek és magánszemélyek számára is rendelkezésre álljon, így megsokszorozva az elért személyek számát.

9 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "GLOBALIZÁCIÓ ÉS LOKALIZÁCIÓ – Környezettudatosság a mindennapokban Alsómocsoládon „Ez a projekt az Európai Bizottság támogatásával valósult meg. A projekt."

Hasonló előadás


Google Hirdetések