Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee Legnagyobb városa: Jacksonville Legnépesebb városa: Miami.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee Legnagyobb városa: Jacksonville Legnépesebb városa: Miami."— Előadás másolata:

1 Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee Legnagyobb városa: Jacksonville Legnépesebb városa: Miami

2  Az államnak párás szubtrópusi éghajlata van. A tél és az ősz enyhe és viszonylag száraz, a tavasz és nyár meleg és párás. A legalacsonyabb hőmérséklet júliusban 32-35 °C között ingadozik, míg a legalacsonyabb januárban 4-7 °C között van. Floridát a napsütés államának is nevezik, de viharos idő gyakran előfordul, főleg az állam középső részén.

3 Trick Daddy, Rick Ross, Flo Rida, Trina, Brisco, T- Pain, Pitbull, Plies… Florid á ban a repp zene nagyon elterjedt.

4  Florid ában (Orlando) találhat ó a vil ág legnagyobb vidámparkja a Disneyland: Disneyland a Walt Disney által 1955-ben l é trehozott szórakoztató park. T öbb részre van felosztva, mint péld ául: Sea World (tengeri élet), Universal Studio, Epcot, Disney-MGM Studios, Animal Kingdom Park és Magic Kingdom Park.

5

6

7

8  Miami egy világváros: Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A 2007-es becslés szerint 409,719 lakosa van, ezzel a Miami agglomerációs régió legnépesebb városa, ami a hetedik legnagyobb agglomerációs régió az Egyesült Államokban, közel 5,4 millió lakosával. Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon. 2008-ban Miami-ban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m Négy Évszak Hotel Torony az államban a legmagasabb, és az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete. Miami ad otthont Florida állam felhőkarcolóinak 9/10-edének. A város 2008-ban első lett "Amerika legtisztább városai" listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.Florida állam délkeleti részén, az Egyesült Államok keleti partvidékén. A város Miami-Dade megye székhelye és Florida legnépesebb városa. A 2007-es becslés szerint 409,719 lakosa van, ezzel a Miami agglomerációs régió legnépesebb városa, ami a hetedik legnagyobb agglomerációs régió az Egyesült Államokban, közel 5,4 millió lakosával. Miami világváros, ugyanis fontos szerepe van adóügyi, kereskedelmi, médiai, szórakoztatási és nemzetközi kereskedelmi szempontból. Székhelye több cégnek, banknak és televízió stúdiónak. A város kikötője világszerte ismert, egyike a legnagyobb befogadóképességű kikötőknek a világon. 2008-ban Miami-ban robbanásszerű építkezési láz kezdődött, a városnak mintegy 24 felhőkarcolója van, melyek közül a legmagasabb, a 240 m Négy Évszak Hotel Torony az államban a legmagasabb, és az Egyesült Államok harmadik legmagasabb épülete. Miami ad otthont Florida állam felhőkarcolóinak 9/10-edének. A város 2008-ban első lett "Amerika legtisztább városai" listán, mert egész évben tiszta és friss levegője, tiszta iható hálózati vize, rendezett utcái és városszerte újrahasznosító programjai vannak. Egy neves gazdasági kutató cég szerint a város az Egyesült Államok harmadik leggazdagabb városa, és világszerte ezen a listán a 22. pozíciót foglalja el.

9

10 A Miami helyszínelők…! CBS-sorozat, A helyszínelők spinoffja. Akárcsak az eredeti Helyszínelők, a Miami is egy csapat törvényszéki tudós munkáját mutatja be. Napjaink Miamijában, Floridában játszódik, illetve Miami Beachen. Az Egyesült Államokban forgó sorozatot több tucat más országban is sugározzák. Az epizódonkénti átlagos húszmillió néző a péntek első számú műsorává teszi, s egyben az egyik legnézettebb programmá Észak-Amerikában. 2006-ban a Reuters jelentése szerint a Miami helyszínelők "a legnézettebb amerikai sorozat a világon". A nemzetközi terjesztésért az Alliance Atlantis felel.A csapat rejtélyes és szokatlan haláleseteket vizsgál, hogy megállapítsák, ki ölt meg kit és milyen módon, s emellett más bűnügyeket is felgöngyölítenek, úgymint nemi erőszak.Jerry Bruckheimer, a sorozat producere elmondta, azért indították el a Miami helyszínelőket, hogy ők készítsék el A helyszínelők első spinoffját.CBS-sorozat, A helyszínelők spinoffja. Akárcsak az eredeti Helyszínelők, a Miami is egy csapat törvényszéki tudós munkáját mutatja be. Napjaink Miamijában, Floridában játszódik, illetve Miami Beachen. Az Egyesült Államokban forgó sorozatot több tucat más országban is sugározzák. Az epizódonkénti átlagos húszmillió néző a péntek első számú műsorává teszi, s egyben az egyik legnézettebb programmá Észak-Amerikában. 2006-ban a Reuters jelentése szerint a Miami helyszínelők "a legnézettebb amerikai sorozat a világon". A nemzetközi terjesztésért az Alliance Atlantis felel.A csapat rejtélyes és szokatlan haláleseteket vizsgál, hogy megállapítsák, ki ölt meg kit és milyen módon, s emellett más bűnügyeket is felgöngyölítenek, úgymint nemi erőszak.Jerry Bruckheimer, a sorozat producere elmondta, azért indították el a Miami helyszínelőket, hogy ők készítsék el A helyszínelők első spinoffját.

11  Verseny: férfi/női  Helyszín: Key Biscayne, USA  Borítás: Kemény  Első verseny: 1985  Del Potro VS.  Rafael Nadal 2009  ----------------------------

12  Boca Raton amerikai település, Palm Beach Megyében. Florida államban helyezkedik el.  Boca Raton a legnagyobb város West Palm Beach és Pompano Beach között. Boc ában játsz ódik a Marley & Me nev ű film amiben Jennifer Aniston és Owen Wilson a főszereplők. A film Mizner Parkban is játsz ódik ami egy gy önyör ű “park”. Mellesleg Boc ában sz ülettem.

13

14

15


Letölteni ppt "Becenév: Sunshine State Fővárosa: Tallahassee Legnagyobb városa: Jacksonville Legnépesebb városa: Miami."

Hasonló előadás


Google Hirdetések