Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Albert Einstein Gondolatok Charlie Chaplin nel. “ Amikor eltöltesz 2 órát egy csinos lány társaságában, az mindössze 2 percnek tűnik. Amikor 2 percet.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Albert Einstein Gondolatok Charlie Chaplin nel. “ Amikor eltöltesz 2 órát egy csinos lány társaságában, az mindössze 2 percnek tűnik. Amikor 2 percet."— Előadás másolata:

1

2 Albert Einstein Gondolatok

3 Charlie Chaplin nel. “ Amikor eltöltesz 2 órát egy csinos lány társaságában, az mindössze 2 percnek tűnik. Amikor 2 percet ülsz egy forró platton, az 2 órának tűnik. Ez a relativitás.”

4 A legkorábbi fénykép, 7 éves korában. “ A gravitációt nem vonhatják felelősségre a szerelmes emberek sem.”

5 14 évesen. “ A neveltetése az ami megmarad a z embernek, még ha el is felejt mindent, amit az iskolában tanult.” “ Csak két dolog végtelen : az univerzum és az emberi butaság, bár az előbbiben nem vagyok biztos.”

6 Érettségi bizonyítványa 1896.-ból, 17 és fél éves volt akkor.

7 1903.-ban, 24 évesen, feleségül vette Mileva -t. “ Naponta százszor is eszembe jut, hogy belső –és külső életem, más, élő vagy halott emberek munkájától függ, és ezért arra kell törekedjek, hogy ugyanolyan mértékben adjak, mint amilyen mértékben kapok tőlük.”

8 26 évesen, 1905.-ben. “ Ha a relativitás- elméletem sikeres lesz, akkor Németország németnek tart majd, Franciaország pedig világpolgárnak. D e ha nem bizonyul sikeresnek, akkor Franciaország majd németnek nevez, Németország pedig zsidónak.”

9 1905 EINSTEIN “ CSODA ÉVE ” ekkor alkotta ( 26 évesen) : 1. A Fotoelektromos hatás,felhasználva Plank quantumokra vonatkozó feltételezéseit. 2. A Relativitás Különleges Elmélete. 3. A Tömeg Egyenértékűsége az Energiával.

10 Az Általános Relativitás Elmélete első, az összesen négy lapból álló kéziratnak, amit Einstein, 37 éves korában,1916. márciusában tett közzé.

11 Második felesége, Elsa társaságában, 1920.-ban, 41 évesen. “Amióta a matematikusok megszállták a relativitás elméletemet, azóta már én sem értem.” “Az emberi értelem először formát kell alkosson, függetlenül, még mielőtt megtalálná ezeket a különböző dolgokban.”

12 1921.-ben, 42 évesen, Nobel Díjat kap az 1905. -ös Fotoelektromos Hatás munkájáért “A tudomány vallás nélkül sánta; A vallás tudomány nélkül pedig vak.” “Ezek a gondolatok nem szavakban fogalmazódnak meg bennem. Nagyon ritkán gondolkodom szavakban. Eszembe ötlik egy gondolat, és én igyekszem szavakban kifejezni.”

13 1921 “Mindannyian akaratlanul és meghívás nélkül látogatunk a Földre. Nekem elég, hogy rácsodálkozhatok titkaira.” “ Kétféle képen élheted az életed: elhiszed, hogy nincsenek csodák, vagy mindent csodának hiszel.”

14 1927 “Ne aggasszon, hogy nehézségeid vannak a matematikában. Biztosíthatlak, hogy az én nehézségeim nagyobbak.” “A legfelfoghatatlanabb dolog a világról az, hogy teljes egészében felfogható.”

15 1928.-ban “ Lehetséges lenne mindent tudományosan leírni, de nem lenne értelme; ugyanolyan értelmetlen lenne, mint például Beethoven egyik szimfóniáját -egy hullám változásai a nyomás függvényében- ábrázolni.”

16 1929.-ben, Max Planckkal, a Qvantumelmélet kidolgozójával. “A matematikát azért tisztelik jobban és tartják minden tudomány fölött, mert a törvényei abszolút biztosak és vitathatatlanok,míg más tudományok állandó harcban és veszélyben vannak az új felfedezésekkel, változásokkal, melyek alakíthatják, módosíthatják azokat.”

17 1930.-ban a modern India irodalmi Nobel díjas költőjével, Rabindranath Tagoreval. “A képzelet fontosabb mint a megismerés.”

18 1931.-ben egy másik irodalmi Nobel díjas, a német demokrata Thomas Mann társaságában. “Ha nem tudod leírni az igazságot, akkor bízd a szabóra az eleganciát.”

19 1932.-ben “ Isten előtt, mi egyformán vagyunk bölcsek és őrültek.” “ A legszebb dolog amit kutathatunk: a rejtély. Ez a művészet és az igazi tudomány forrása.”

20 1940.-ben, 61 évesen amerikai állampolgár (titkárnőjével, egyben mostohalányával). “Egyesek, néha többet fizetnek dolgokért, amikért mások semmit sem fizetnek.”

21 1942.-ben a tudós Robbert Oppenheimerrel, az atombomba megalkotásán. “ Nem tudom, hogy milyen fegyverekkel harcolnak majd a Harmadik Világháborúban, de azt tudom, hogy a Negyedik Világháborúban kövekkel és botokkal.”

22 1950.-ben “A nagy szellemek mindig a középszerűek heves ellenállásába ütköztek, mert azok nem bírják megérteni,ha valaki nem támogatja gondolkodás nélkül a származással kapcsolatos előítéleteiket,hanem bátor és becsületes módon használja az intelligenciáját.”

23 Albert Einstein Született 1879. március 14.-én, Ulmban, Württemberg, Németország. Elhunyt szívelégtelenségben 1955. április 18.-án, 76 éves korában, Princetonban, New Jersey, Egyesült Államok. ElhamvasztásaTrentonban (New Jerseyben) volt, hamvait pedig egy titkos helyen szórták szét. magyarította: illelali55@gmail.com


Letölteni ppt "Albert Einstein Gondolatok Charlie Chaplin nel. “ Amikor eltöltesz 2 órát egy csinos lány társaságában, az mindössze 2 percnek tűnik. Amikor 2 percet."

Hasonló előadás


Google Hirdetések