Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Átalakult a szakképzési rendszer

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Átalakult a szakképzési rendszer"— Előadás másolata:

1 Átalakult a szakképzési rendszer
Szakközépiskola Szakgimnázium Szakmunkásképző Szakközépiskola A szakközépiskolák és szakgimnáziumok a Nemzetgazdasági Minisztérium fenntartásába kerülnek. Az állami gimnáziumok továbbra is gimnáziumok maradtak. Fenntartásukat a Klebelsberg Intézményfenntartó központ látja el.

2 Lehetőségek a szakképzésben
Szakközépiskola: 3+2 év Két szakma megszerzése alanyi jogon Utána két év képzés után érettségi megszerzésének lehetősége Szakgimnázium: 4+1 év Érettségi, szakképesítés + 1 év alatt szakma, 2 év alatt technikus Gimnázium: 4+2 év Érettségi + szakma

3 További információk a szakképzési rendszerről

4 Középfokú felvételi eljárás rendje 2016-17.
Amin már túl vagyunk: Központi írásbeli vizsga magyarból, matematikából. Eredménye a helyszínen átvehető Aki nem veszi át, azét február 9-ig postázzák.

5 Aktuális feladatok 1. Adatbegyűjtő lap kitöltése, aláírása (szülők, tanulók, segítünk benne (ez nem lesz beküldve sehová). Segítség a kitöltéshez: Legalább 3 tanulmányi területet meg kell jelölni. Választás elve: Elsőnek azt jelöljék, ami szeretne lenni. Az utolsó egy olyan legyen, ahová biztosan felveszik.

6 Aktuális feladatok 2. A kitöltött papíralapú adatgyűjtő lapok alapján az osztályfőnök felviszi a továbbtanulási adatokat az Oktatási Hivatal adatbázisába, és véglegesíti. Kinyomtatja és aláíratja szülőkkel, tanulóval. Az iskola beküldi a választott iskolákba és az Oktatási Hivatalba február 15-ig.

7 Aktuális feladatok 3. Tanulmányi területek sorrendje megváltoztatható március én: Tanulmányi terület nem törölhető. Új tanulmányi terület felvehető, de csak olyan iskolában, amit eredetileg jelöltek.

8 Mi alapján dönt egy iskola a felvételről
Tanulmányi eredmények, egészségügyi vizsgálat Tanulmányi eredmények, központi felvételi eredménye, egészségügyi vizsgálat Tanulmányi eredmények, központi felvételi eredménye, szakmai alkalmassági vizsgálat, egészségügyi vizsgálat Ezek az információk megtalálhatók az adott iskola honlapján a felvételi tájékoztatójukban: Pl.

9 Felvételi eredményei Április 26-ig minden középiskola értesíti az értesítési címen a jelentkezőket és az iskolát a felvételi eredményéről.

10 További információk a felvételi eljárásrendről

11 Ballagási információk
Közepes tabló ára Ft. Artúr csomag: 2500 Ft/fő. A csomagon felül még rendelhetők képek. Fényképezés: az iskolában március 7-én kedden, fél kilenc. A fényképeket az Arc-kép stúdió készíti


Letölteni ppt "Átalakult a szakképzési rendszer"

Hasonló előadás


Google Hirdetések