Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A."— Előadás másolata:

1 Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A legtöbb afrikai állam az 1960-as évekre nyerte el önállóságát.

2 Afrikának a Szaharától délre eső területei, azaz Fekete-Afrika nagy része a világ legfejletlenebb térsége mind gazdasági, mind kulturális értelemben. Az írástudatlanság 80-90% körüli. A hatalom egy-egy maroknyi csoport kezébe került, rosszabb esetben máig tartó törzsi bélháborúk indultak.

3 Afrika

4 Fekete-Afrika helyzetének reménytelenségét fokozza az elsivatagosodás –a Szahara évről évre nő, és egyre kevesebb a termőföld.

5 Latin-Amerika A latin-amerikai országok nem vettek részt a 2. világháborúban. Latin-Amerika déli területei természeti kincsekben nagyon gazdag. Egyre több dél-amerikai országban alkotmányos, demokratikus rendszer váltotta fel a korábbi diktatúrákat (Mexicó, Brazília, Chile). A dél-amerikai országok másik része viszont demokrácia és diktatúra között ingadozott.

6 Latin-Amerika

7 A tömegek elégedetlenségét gyakran önjelölt vezetők nem egyszer felkelésekre támaszkodva, puccsal vették át a hatalmat és általában katonai puccs űzte el őket elnöki palotáikból. A gyakori hatalomváltások mögött anyagi és erkölcsi többnyire segítségével ott állt valamelyik szuperhatalom: az Egyesült Államok vagy a Szovjetunió, de ahhoz hasonló konfliktusra, mint a koreai vagy vietnami háború esetében nem került sor.


Letölteni ppt "Fekete Afrika A 2. Világháború jelentős hatással volt Afrikára. A háború után a legtöbb afrikai országban napirendre került a függetlenség kihívása. A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések