Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

„AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG ÉS A TELEPÜLÉSKÉP A MAI HASZNÁLAT JEGYÉBEN”

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "„AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG ÉS A TELEPÜLÉSKÉP A MAI HASZNÁLAT JEGYÉBEN”"— Előadás másolata:

1 „AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG ÉS A TELEPÜLÉSKÉP A MAI HASZNÁLAT JEGYÉBEN”
Magyarországi Tájházak Szövetsége XIII. Országos Szakmai Konferenciája és Találkozója Jó gyakorlatok az épített örökség és a településkép egymásra hatásának példáiból. 2015. október 2., Fáy Dániel a Falufejlesztési Társaság elnöke, Terény

2 Braun Zoltán polgármester (Györköny)
Megfigyelés, településvizsgálat, település ismeret. Kreatívitás, bátorság, a felismerések gyakorlatba ültetése. Új Funkció: Szőlő visszatelepítés, specifikáció bor turisztika. Műszaki rálátás a feladatokra (tervek, költségvetés) Források összekapcsolása a célokkal. (Leader – egyediség, közösség) Megbukott a szalmabála házak engedélyeztetése.

3 Pajer Kristóf polgármester (Megyer)
Megfigyelés, településvizsgálat, település ismeret. Kreatívitás, bátorság, a felismerések gyakorlatba ültetése. Új Funkció: Szálláshely, specifikáció lovas turisztika. Műszaki rálátás a feladatokra (tervek, költségvetés) Források összekapcsolása a célokkal. (Leader – egyediség, közösség)

4

5

6

7 Krizsán András Nagyapám Háza program
Oszkó boronaház szétszedése, újraépítése. Tiszaföldvár – Rácz Miklós Vácrátót A programsorozaton egy-egy hetes szakmai gyakorlat keretében folytatódik a gyakorlati képzés az érdeklődő fiatalok számára, ahol olyan hasznos alkotó munkát végeznek, amellyel gyarapíthatják tudásukat, bővíthetik szakmai ismereteiket, közvetlen tapasztalatot gyűjthetnek a házépítés népi módszereiről, a hagyományos házépítő munkákról. A gyakorlatok során a résztvevők eredeti környezetben tanulhatják meg a régi ácsmesterség alapjait, a tetőfedés fortélyait, elsajátíthatják a vályogvetést, paticsfalak tapasztását, a zsúpfedést vagy a nádazást.

8

9

10

11

12 Nagy Dénes a TÉKA program Tradicionális Építészeti és Kézműves Alkotótáborok
Szemléletformálás Kéz-ség ébresztés Díszítés igényének felébresztése Forma és anyag ismeret

13 Taliándörögd Inkler-ház istálló - terménytároló Tradicionális Építészeti és Kézműves Alkotótáborok

14 Köszönöm a figyelmet Fáy Dániel építész


Letölteni ppt "„AZ ÉPÍTETT ÖRÖKSÉG ÉS A TELEPÜLÉSKÉP A MAI HASZNÁLAT JEGYÉBEN”"

Hasonló előadás


Google Hirdetések