Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Szabó Dóra Ellenőrizte: Gerő Sándor Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Szabó Dóra Ellenőrizte: Gerő Sándor Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum."— Előadás másolata:

1 Készítette: Szabó Dóra Ellenőrizte: Gerő Sándor Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum

2 „Ha valamit meg tudunk mérni, változtatni is tudunk rajta” Az ökológiai lábnyom olyan számítási módszer, amellyel kiszámolhatjuk és megérthetjük, hogy a természet forrásainak (a természetnek) mekkora részét használjuk, és azt, hogy mennyi természeti forrás áll a rendelkezésünkre

3 „Mennyink van, és mire van szükségünk” Az ökológiai lábnyom megmutatja, hogy egy adott társadalomnak milyen mennyiségü földre és vízre van szüksége önmaga fenntartásához és a megtermelt hulladék elnyeléséhez.

4

5

6 TérségÖkológiai lábnyom (ha) Biológiai kapacitás (ha) Ökológiai hiány (ha) Afrika 1,331,73-0,4 Ázsia, Csendes- óceáni térség 1,781,110,67 Észak-Amerika 11,76,25,5 Kelet-Európa 4,93,11,7 Nyugat-Európa 6,32,93,4 Világ 2,852,180,67

7 Hogyan csökkenthetjük ökológiai lábnyomunkat? o Gyalogolj ill. kerékpározz! o Ne folyasd addig a csapot, amíg elég hideg, vagy elég meleg víz folyik belöle! o Ne locsolj, ha nagyon szeles az idö! o Inkább zuhanyozz fürdés helyett! o Zárd el a csapot, amíg a fogadat mosod! o Használd a természetes fényt, amíg csak lehet! o Ne pazarold az ételt!

8 Érdekesség – Tükörben a Világ

9 Magyarország

10 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Készítette: Szabó Dóra Ellenőrizte: Gerő Sándor Karácsfalvai Sztojka Sándor Görögkatolikus Líceum."

Hasonló előadás


Google Hirdetések