Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A viktoriánus kor június 20. – január 22.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A viktoriánus kor június 20. – január 22."— Előadás másolata:

1 A viktoriánus kor 1837. június 20. – 1901. január 22.

2 Viktória királynő fiatalkori évei Állítólag amikor nevelőnőjétől, az imádott Louise Lehzen bárónőtől megtudta, hogy ő lesz Anglia következő uralkodója, azt mondta: „Nagyon jó leszek.”

3 Trónra lépése 1837. június 20-án átvette a trónt. Ezen a napon hunyt el IV. Vilmos(Viktória királynő nagybátyja) Székhelyét a Buckingham-palotába helyezte át

4 Házassága Az esküvőt 1840. február 10-én tartották A királynő a ceremónia utáni éjszakát ágyban töltötte fejfájással

5 Házasság folytatása 1840-ben a 18 éves Edward Oxford megpróbálta meggyilkolni őt, amikor épp Albert herceg társaságában nyitott kocsiban utazott az anyja meglátogatására Oxford kétszer lőtt, de mindkét lövés célt tévesztett A királynő utált terhes lenni, a szoptatást undorítónak találta, és újszülött gyermekét rendkívül csúnyának tartotta Még további 8 gyermekük született Ez a támadás egy hullámot indított el a királynő személye ellen

6 További támadások a királynő ellen Viktória kocsival utazott, amikor egy bizonyos John Francis pisztolyt fogott rá, de nem lőtt. Másnap lövésre kényszerítették a támadót aki el is sütötte a fegyverét és egy civil ruhás rendőr elfogta. Halálbüntetésre ítélték de deportálásra módosították Ezután, egy John William Bean nevű férfi is rálőtt a királynőre, de a pisztoly csak papírral és dohánnyal volt töltve. 18 hónapos börtönre ítélték. Egy hasonló esetben, 1849-ben, egy ír munkanélküli, William Hamilton egy puskaporral töltött pisztollyal lőtt rá Viktória kocsijára. 1850-ben a királynő sérüléseket szenvedett, amikor egy feltételezhetőleg elmebeteg, leszerelt katonatiszt, Robert Pate megtámadta. Mind Hamiltont, mind Pate-et hét évi deportálásra ítélték.

7 Családja 1842-ben Balról jobbra: Alfréd és Eduárd hercegek; a királynő és Albert herceg; Aliz, Ilona és Viktória hercegnők.

8 I. Viktória brit királynőről egy kis érdekesség 26 unokájuk kontinens különböző országainak uralkodói családjaiba házasodott be. Ezért hívjuk Viktória hercegnőt „Európa nagyanyja”


Letölteni ppt "A viktoriánus kor június 20. – január 22."

Hasonló előadás


Google Hirdetések