Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Éhező kontinens Készítette:Turcsányi Kristóf. Afrika A világmásodik legnagyobb kontinense Több mint egy milliárdan élnek itt Országai a legszegényebbek.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Éhező kontinens Készítette:Turcsányi Kristóf. Afrika A világmásodik legnagyobb kontinense Több mint egy milliárdan élnek itt Országai a legszegényebbek."— Előadás másolata:

1 Éhező kontinens Készítette:Turcsányi Kristóf

2 Afrika A világmásodik legnagyobb kontinense Több mint egy milliárdan élnek itt Országai a legszegényebbek a világon Lakosság 50%-a gyerek Lakosság 50%-a éhezik vagy alultáplált Kb. 15000 gyerek hal meg naponta

3 Az éhezés okai: Éghajlat Vízhiány Túlnépesedés Szegénység Elmaradottság Polgárháború

4 Gyerekek Afrikában Az afrikai országokban a lakosság közel fele 15 éven aluli. Mégis itt a legalacsonyabb az iskolába járók száma, emiatt az emberek nagy része nem tud se írni, se olvasni. Az egészségügy hiánya matt sok gyermek hal meg még 5 éves kora előtt és később sokan kerülnek háborús szervezetekbe ahol szintén meghalnak.

5 Éghajlat és az éhezés kapcsolata Afrikában nagy kiterjedésű sivatagok, esőerdők, szavannák találhatóak, a mezőgazdasági termelés csak kis területen lehetséges. A kontinens 6%-át művelik meg. A mezőgazdaság elmaradott. Emiatt a kontinens a saját élelmiszer igényét nem tudja kielégíteni. Afrika éghajlata forró, trópusi ami miatt gyakran több hónapos szárazság, aszály pusztít, és a sivatagos részeken vízhiány alakul ki. Az aszály miatt elpusztul a termés, magasak lesznek az élelmiszer árak és nő az éhezés.

6 Polgárháborúk A belső viszályok, polgárháborúk miatt a népesség kiszolgáltatott, bizonyos területen üldözött és általában a katonai vezető réteg kezében van a hatalom, akik az élelmiszer és vízkészleteket is maguknál tartják, a segélyszállítmányokat is feltartóztatják.

7 Segítség A kialakult fenyegető éhínség, alultápláltság leküzdésére több nemzetközi szervezet tesz kísérletet:- UNICEF, FAO, elsősorban élelmiszer segélyekkel, helyszíni segítőkkel, orvosi ellátással, iskolák alapításával. De a megoldás nem ez, hanem az hogy saját maguk részére elegendő élelmiszert termeljenek, ezért új technológiákkal mezőgazdasági tanácsadással,próbálják ezt elérni.


Letölteni ppt "Éhező kontinens Készítette:Turcsányi Kristóf. Afrika A világmásodik legnagyobb kontinense Több mint egy milliárdan élnek itt Országai a legszegényebbek."

Hasonló előadás


Google Hirdetések