Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FELHŐ (CLOUD) Tokár Dániel NK.: C9F5B3. MIRŐL IS LESZ SZÓ?  Mi is az a felhő?  Előnyök / Hátrányok  Biztonság  Néhány nagyobb szolgáltató  Összegzés.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FELHŐ (CLOUD) Tokár Dániel NK.: C9F5B3. MIRŐL IS LESZ SZÓ?  Mi is az a felhő?  Előnyök / Hátrányok  Biztonság  Néhány nagyobb szolgáltató  Összegzés."— Előadás másolata:

1 FELHŐ (CLOUD) Tokár Dániel NK.: C9F5B3

2 MIRŐL IS LESZ SZÓ?  Mi is az a felhő?  Előnyök / Hátrányok  Biztonság  Néhány nagyobb szolgáltató  Összegzés

3 MI IS AZ A FELHŐ?

4  A felhő alapú számítástechnika (angolul „cloud computing”) a számítástechnika egy ágazata. Többféle felhő alapú szolgáltatást különböztethetünk meg, a közös bennük az, hogy a szolgáltatásokat nem egy dedikált hardvereszközön üzemeltetik, hanem a szolgáltató eszközein elosztva, a szolgáltatás üzemeltetési részleteit a felhasználótól elrejtve. Ezeket a szolgáltatásokat a felhasználók hálózaton keresztül érhetik el, publikus felhő esetében az interneten keresztül, privát felhő esetében a helyi hálózaton vagy az interneten.  Hozzáférhetőség típusai publikus, privát, hibrid, közösségi felhő, egyéb kategóriák.

5 ELŐNYÖK  Nagy rugalmasság  Kedvező ár  Bárhonnan és bármikor elérhető  Nagy kapacitás  Erőforrás-megosztás

6 HÁTRÁNYOK  Infrastruktúra nem megfelelő kiépítése  Esetleges problémák nehezebb kezelése  Félelem  Fogalmunk sincs arról, hogy hol tárolódnak az adataink fizikálisan

7 BIZTONSÁG  Egyre nagyobb figyelmet fordítanak erre  Titkosítás a küldött adatok esetén /feladó és a felhő között/ (SSL, TSL)  A szerveren is titkosítva tárolódnak az adatok ellentétben a kezdeti időkkel  „Zárban hagyott kulcs”  Harmadik fél nyomására a szolgáltató kiadhatja az adatokat.  A leggyengébb láncszem (jelszó)

8 NÉHÁNY NAGYOBB SZOLGÁLTATÓ  Amazon EC2  Google Drive (Szerződés az ami érdekes)  Onedrive  Dropbox  iCloud  OnLive  PlayStation Now

9 ÖSSZEGZÉS  A felhők egyre nagyobb teret hódítanak és ez a jövőben is így lesz.  A sebezhetőség egy örök kérdés lesz.

10 KÉRDÉSEK  1. Csoportosítsd hozzáférés szerint a felhőket!  2. Sorolj fel nagyobb felhőszolgáltatókat!  3. Milyen biztonsági kockázatok merülhetnek fel az adatainkkal kapcsolatban?  4. Sorolj fel előnyöket a felhővel kapcsolatban!

11 KÖSZÖNÖM A FIGYELMET!


Letölteni ppt "FELHŐ (CLOUD) Tokár Dániel NK.: C9F5B3. MIRŐL IS LESZ SZÓ?  Mi is az a felhő?  Előnyök / Hátrányok  Biztonság  Néhány nagyobb szolgáltató  Összegzés."

Hasonló előadás


Google Hirdetések