Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Alapszabály 60-év felett

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Alapszabály 60-év felett"— Előadás másolata:

1 Alapszabály 60-év felett

2 Itt az ideje kiadni a pénzt, amit egész életdben megspóroltál!
Ne másnak tartogasd, hogy más valamit élvezzen, amiről nem tudja mekkora áldozattal járt azt előteremteni és megtakarítani. Ez már nem az az idő amikor befektetésre, beruházásra gondolj, akármilyen kedvező, ígéretes is a dolog, mert az ilyesmi csak gonddal jár és most a nyugalomnak, pihenésnek jött el az idelye!

3 te minden tőled telhetőt megtettél képzettségük érdekében.
Ne csinálj gondot magadnak gyermekeid, unokáid anyagi helyzetéből, ne érezd magad hibásnak amiért a pénzed magadra költöd, te minden tőled telhetőt megtettél képzettségük érdekében. MOSTMÁR ŐK FELELNEK MAGUKÉRT !

4 Túlzás nélkül légy egy picit egoista, tegyél kirándulásokat, utazásokat, mindent, amiről eddig más miatt lemondtál, hogy neki mindene meglegyen.

5 Élj egészségesen, testi megerőltetés nélkül, csinálj könnyű tornagyakorlatokat, sportolj, táplálkozz egészségesen!

6 Ne feledd!, Halálod után a pénzed csak irigységet és gyűlöletet hoz.
Cak a legszebbet, legjobbat vásárold magadnak, most van itt az idelye pénzed magadra költeni, arra ami tetszik, amit szeretsz! Ne feledd!, Halálod után a pénzed csak irigységet és gyűlöletet hoz.

7 Kicsiségeken mostmár ne izgasd fel magad!
Minden feledésbe fog menni, a szép is, amire emlékezni kellene, meg a rossz is, amit gyorsan feledni kellene.

8 Életkorodtól független, ne hagyd a szeretet tüzét kialudni!

9 Ha már nem lehetsz fiatal és szép, légy legalább ápolt.
Adj a külsődre és legyél mindig tiszta! Légy hiú: járj fodrászhoz, ápold a körmeidet, menj el a háziorvosodhoz, bőrgyógyászhoz, fogorvoshoz, használj diszkréten kevés Parfümöt, krémet. Ha már nem lehetsz fiatal és szép, légy legalább ápolt.

10 Ne akarj modern lenni, légy klasszikus
Ne akarj modern lenni, légy klasszikus! Ne csináltass nevetséges frizurát magadnak, ne öltözz fiatalosan - divatosan!

11 Légy mindig ”UP TO DATE”!
Olvass újságot, könyvet, hallgass Rádiót és nézd meg a jó TV-műsorokat, menj rá a nemzetközi-hálóra, válaszold meg jeidet, építsd ki saját szociális hálódat, hívd föl a barátaidat!

12 Tiszteld a fiatal generáció véleményét, ismertesd velük a te nézetedet, de ne vitatkozz velük akkor sem, ha meg vagy győződve róla, hogy tévednek.

13 Ne csak emlékeidből élj és soha ne mond, hogy „az én időmben”, mert
a „TE IDŐD MA VAN” !

14 Állj ellen a csábításnak, hogy a gyerekeiddel, unokáiddal élj
Állj ellen a csábításnak, hogy a gyerekeiddel, unokáiddal élj! Látogasd őket, de mintha „vendég” lennél! Gondoskodj egy bejárónőről ha már nehezen megy, vagy közel a vég! Szép lehet fiatalabb emberekkel együtt élni, különösen, ha azmiatt senkinek sem lesz több munkája.

15 Legyen egy szenvedéjed mint pl
Legyen egy szenvedéjed mint pl. utazás, vándorlás, főzés, olvasás, táncolás, növényápolás, festés, kártyázás, Internet, vagy gyűjts valamit. Tedd azt, ami tetszik és amit meg tudsz engedni magadnak!

16 Tanulj mindig valami hasznosat, újat, és ne félj a modern technikától!

17 Vegyél részt szociális, kultúrális rendezvényeken, látogasd a múzeumokat, mozikat, színházakat... fontos, hogy egy időre kimozdulj otthonról, azonban ne haragudj meg, ha valaki nem hív meg! Gondolj rá, hogy amikor fiatal voltál, te sem hívtad meg mindig a szüleidet!

18 Beszélj keveset és hallgass oda többet
Beszélj keveset és hallgass oda többet! Hiszen a te életed csak neked érdekes. Ha kérdeznek, válaszolj röviden és próbálj meg csak szép és érdekes dolgokat mondani, sohasem sajnáltasd magad, beszélj udvariasan és halkan. Ne bírálj és vedd úgy a helyzetet, ahogy van. MINDEN MÚLANDÓ!

19 Ne növeld a fájdalmad és a szenvedésed még azzal is, hogy beszélsz róla. Próbáld meg a legkevesebbet mondani róluk, hiszen rajtad és orvosodon kivül senkinek semmi köze hozzá!

20 Nevess, nevess sokat, nevess mindenen
Nevess, nevess sokat, nevess mindenen! Szerencsés ember vagy, hiszen egy életet tudhatsz magad mögött. A halál egy új, ismeretlen fejezet lesz, olyan ismeretlen, mint amilyen az életed volt.

21


Letölteni ppt "Alapszabály 60-év felett"

Hasonló előadás


Google Hirdetések