Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Nagyvenyim-Baracsi ér áteresz bővítése szerző: Megulesz Gabriella HOGYAN KÉSZÜLT? A diák váltása kattintással történik.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Nagyvenyim-Baracsi ér áteresz bővítése szerző: Megulesz Gabriella HOGYAN KÉSZÜLT? A diák váltása kattintással történik."— Előadás másolata:

1 Nagyvenyim-Baracsi ér áteresz bővítése szerző: Megulesz Gabriella HOGYAN KÉSZÜLT? A diák váltása kattintással történik.

2 A vízfolyás 11+801 km (közút keresztezés) szelvényéig még a 90-es évek elején elkészült a meder mélyítése, hogy a Nagyvenyim-mezőfalvi út jobb oldalán folytatódó vízfolyás mintegy 30-50 ha víztelenítését megoldja. Az áteresz átépítésére terv készült, de a kivitelezése anyagi eszközök hiányában nem valósult meg.

3 A meglévő csőáteresz megmaradt, mellé, - 80 cm süllyesztett fenékszintre új csőtagok elhelyezésére került sor, 100 cm átmérővel, 15 m hosszban. A csőtagok beépítése sajtolással történt, a közúti forgalom folyamatos biztosítása mellett.

4 Az átsajtolt csőtagok lezárása vasbeton lezárófalakkal történt, amelyek túlnyúltak a meglévő csőáteresz sípfejének széléig. A lezárófalakhoz mindkét oldalon előregyártott mederlap burkolat kapcsolódik.

5 Az uniós projekteknél elvárás a lakosság tájékoztatása. A helyi újságban cikkek jelentek meg a projekttel kapcsolatban, küldöttgyűlésen adtunk tájékoztatást a munka menetéről. A tájékoztatás kötelező eleme az információs tábla kihelyezése, az előírásoknak megfelelő (szerintünk a projekt méretéhez képest kicsit túlzó) méretben.

6 A hatékony vízelvezetés megvalósításához a csőáteresz al- és felvizi oldalán a vízfolyás medrét is rendezni kellett. Alvizen 100 m hosszban, felvizen 40 m hosszban mederkotrás történt.

7 A beruházás megvalósítása után a műtárgy feletti terület víztelenítése, a halastavak csurgalék-vizének elvezetése megoldódott és a korábban elöntött terület mezőgazdaságilag hasznosít- hatóvá vált.


Letölteni ppt "Nagyvenyim-Baracsi ér áteresz bővítése szerző: Megulesz Gabriella HOGYAN KÉSZÜLT? A diák váltása kattintással történik."

Hasonló előadás


Google Hirdetések