Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Az újszászi.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Az újszászi."— Előadás másolata:

1 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Az újszászi Dózsa György út fejlesztése a közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítás érdekében ” ÉAOP-3.1.2/A-09-2009-0026 A PROJEKT BEMUTATÁSA

2 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A PROJEKT CÉLJA A Dózsa György út fejlesztése: a projekt keretében a csapadékvíz elvezetés rekonstrukciója lehetőséget teremet az úttest szélesítésére, akadálymentes közlekedést lehetővé tevő járdaépítésre, valamint városi arculatot javító zöldfelület fejlesztésre.

3 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNYEK Lakossági igényfelmérés nyomán feltárt probléma, hogy a városközpontban elérhető közszolgáltatásokat nyújtó intézmények megközelíthetősége nehézkes, a Dózsa György út leromlott állapota miatt.

4 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ELŐZMÉNYEK -Biztosítja a vasút megközelítését -Helyi és helyközi autóbusz közlekedés útvonala -Ezen utca mentén helyezkedik el a polgármesteri hivatal, a középiskola, orvosi rendelők, posta, valamint számos kereskedelmi egység. 2009-es forgalomszámlálás adatai szerint a számított átlagos napi forgalom értéke 1902 egység jármű érték. A Dózsa György út a település legforgalmasabb utcája:

5 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PROJEKT ELŐKÉSZÍTÉS Tervek készítése:  csapadékvíz elvezetés  úttest szélesítés és aszfaltozás  járda építés és felújítás  zöldfelület rendezés. A 2007-2008-as akcióterv időszakában a projekt benyújtásra került, akkor azonban támogatásban nem részesült.

6 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A TÁMOGATÁS ADATAI 2009-2010 évi akciótervben újra benyújtott pályázat támogatásban részesült. Teljes költség: 149.563.738 Ft Elnyert támogatás: 126.674.959 Ft (85 %) Önerő: 22.354.404 Ft További kötelezően megvalósítandó, nem támogatott tevékenység: Útburkolati jelek felfestése: 534.375 Ft Megvalósítás időtartama: 2010. július 1. – 2011. március 31.

7 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. Projektmenedzsment: Újszász Város Polgármesteri Hivatala Projektmenedzser: Pap Gábor Pénzügyi munkatárs: Szűcsné Horváth Ágnes Közreműködő szervezet: ÉARFÜ Nonprofit Kft. ROP Közreműködő Szervezet 4028 Debrecen, Simonyi út 14. PARTNEREINK

8 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PARTNEREINK TERVEZŐK: Csapadékvíz elvezetés Keviterv-Akva Kft. 5000 Szolnok, Ságvári krt. 4. Felelős tervező: Csima Sándor Út- és járdaépítés Herczegh Géza 5000 Szolnok, Szántó krt. 55. Zöldfelület fejlesztés Art Vital Kft. Nyíregyháza, Selyem út 21. Felelős tervező: Pataky Orsolya

9 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. PARTNEREINK Kivitelező: Duna Aszfalt Kft. 6060 Tiszakécske, Béke út 150. Felelős műszaki vezető: Varga József Műszaki ellenőr: Nagy György 5000 Szolnok, Csokonai út 23. és Kovács Ferenc 5000 Szolnok, Konstantin út 34.

10 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI Csapadékvíz elvezető rendszer teljes rekon- strukciója, az árokrendszer befedése.

11 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Az úttest 5,5 méterről történő szélesítése 7 méterre, az útburkolat aszfaltozása 909 méter hosszúságban, a vasútállomástól a Hunyadi úti csatlakozásig.  Az út mindkét oldalán teljes hosszúságban aka- dálymentes közlekedést biztosító térkő burkolattal ellátott járda építése.

12 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A BERUHÁZÁS FŐ ELEMEI  Zöldfelület fejlesztés: 88 db gömbkőris fa- csemete telepítése, az érintett terület füvesítése  Padok és hulladék- gyűjtők kihelyezése

13 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÖSSZEGZŐ ADATOK A projekt eredménye:  a város számos közintézményének, közszolgáltatási egységeinek javuló elérhetősége  akadálymentes közlekedés a gyalogos forgalom és a mozgásukban korlátozott emberek számára  városias településarculat kialakítása  közszolgáltatásokhoz történő hozzáférés javításával a város mikrotérségi központ szerepkörének erősítése.

14 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÖSSZEGZŐ ADATOK A projekt számszerűsíthető eredményei: Felújított út hossza: 909 m Fásítás, facsemeték ültetése: 88 db Járda építés: 2 x 909 m Fejlesztett zöldterület: 2745 m2

15 A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. TOVÁBBI INFORMÁCIÓ Újszász Város Polgármesteri Hivatal 5052 Újszász, Szabadság tér 1. Tel: 56/552-022 E-mail: palyazat.ujszasz@pr.hu Web: www.ujszasz.hu


Letölteni ppt "A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. ÚJSZÁSZ VÁROS ÖNKORMÁNYZATA „Az újszászi."

Hasonló előadás


Google Hirdetések