Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Állampolgárok lehetőségei A helyi közérdekű adatok nyilvánossgának előmozdításában – Madarász Csaba // Üvegfalu program.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Állampolgárok lehetőségei A helyi közérdekű adatok nyilvánossgának előmozdításában – Madarász Csaba // Üvegfalu program."— Előadás másolata:

1 Állampolgárok lehetőségei A helyi közérdekű adatok nyilvánossgának előmozdításában – Madarász Csaba // Üvegfalu program

2 „a nyilvánosság próbája nélkül az állam a polgáraitól elidegenedett gépezetté válik, működése kiszámíthatatlanná, előreláthatatlanná, kifejezetten veszélyessé válik, mert az állam működésének átláthatatlansága fokozott veszélyt jelent az alkotmányos szabadságokra.”

3 Mit tehetünk, egy olyan kultúrában… Amely elnéző az ilyen jellegű szabálykerüléssel szemben?

4 Mit tehetünk, egy olyan kultúrában… ahol az önkormányzatok életképessége múlhat a szabályok „okos” követésén?

5 Mit tehetünk, egy olyan kultúrában… Ahol úgy érezzük, nincs vagy megkopott a közbizalom, amikor az átláthatóság, a közös javaink kerülnek terítékre?

6 Kezdjük az állammal?

7 Emlékeznünk kell! A közös javainkért közösen felelünk!

8 Kérdés nem férhet hozzá Jogunk van megismerni az önkormányzat tulajdonában lévő közérdekű adatokat

9 Demokratikus elvárások, közigazgatási gyakorlattá formált eredménye, hogy van információszabadság és kötelezettség

10 Kérdés nem férhet hozzá Az önkormányzat mi is vagyunk – a mi felelősségünk is, hogyan működik (akár képviselők vagyunk akár nem)

11 Kérdés nem férhet hozzá Ha nincs igény, nehezebb születik meg a jobb működés ismernünk kell, miért fontos ez az ügy

12 Mit tehetünk állampolgárként? Ha megértettük…. Ha elköteleződtünk… Ha van bátorságunk cselekedni…

13 Helyi demokrácia, közélet tisztasága, átláthatóság Helyi információ és adatnyilvánosság Pázmánd, az üvegfalu Közérdekű adatigénylés Üvegfalu tréning 13

14 1. Vizsgálódjunk Nézzük meg, hogyan teljesít önkormányzatunk a publikálásban

15 2. Kérdezzünk Írjunk levelet az önkormányzatnak, fejezzük ki igényünket

16 3.Napirendre vele! Tűzzük a helyi nyilvánosság fórumain napirendre a kérdést

17 4.Igényeljünk! A hiányzó adatokat közérdekű adatigényléssel kérjük ki

18

19 5. Kérjünk új szabályozást Tisztviselők, önkormányzati szövetségek, politikusok, állampolgárok, polgármeseterek

20 Országos szinten

21 Sok múlik rajtunk Tegyünk az átláthatóbb önkormányzatokért!

22 Tervezés A munka elkezdésétől látványos, szélesvásznú témákat használhat, amelyeket a stílusának megfelelően egyszerűen módosíthat is. Minden téma számos színváltozatot tartalmaz, amelyeket keverhet és egyeztethet. Új funkciók, például az Alakzatok egyesítése és a színeket egyesítő Színátvivő nyújtanak új lehetőségeket a terveihez. Elrendezéseit, fényképeit és diagramjait másodpercek alatt tökéletesen sorba állíthatja az igazító és az intelligens segédvonalakkal.

23 Lenyűgöző hatás A továbbfejlesztett előadói nézet új eszközökkel biztosítja, hogy kézben tartsa az irányítást. Az új Automatikus bővítés funkció a megfelelő beállítások alkalmazásával leveszi a válláról a megjelenítés gondját, így Önnek csak az előadásra kell összpontosítani. Dia nagyítása – Segítségével közönsége jobban összpontosíthat elképzeléseire. Egyszerűen kattintson egy adott diagramra, ábrára vagy grafikus elemre a nagyításához vagy kicsinyítéséhez. Diaválasztó – Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználónak, hogy más diákat keressen, és közöttük tallózzon anélkül, hogy kilépne a Diavetítés nézetből. A közönség eközben csak a bemutatott diát látja.

24 Közös munkavégzés Egyidejűleg szerkeszthet másokkal különböző számítógépeken, és a továbbfejlesztett megjegyzéskezeléssel véleményt is cserélhet. A megosztás egyszerű. Ha közönsége nem is rendelkezik PowerPointtal, egyszerűen a böngészőjükre vetíthet az Online bemutatóval. Egyidejűleg, különböző helyeken dolgozhat együtt másokkal, akár az asztali PowerPointot használja, akár a PowerPoint Web App alkalmazást.

25 PowerPoint 2013 Gyönyörű bemutatókat hozhat létre, egyszerűen megoszthat és együttműködhet másokkal, és profi előadást tarthat a korszerű bemutatóeszközökkel. További tudnivalókért tanulmányozza a PowerPoint Első lépések központját. (Kattintson a nyílra Diavetítés módban)


Letölteni ppt "Állampolgárok lehetőségei A helyi közérdekű adatok nyilvánossgának előmozdításában – Madarász Csaba // Üvegfalu program."

Hasonló előadás


Google Hirdetések