Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Munkalapok védelme az Excelben

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Munkalapok védelme az Excelben"— Előadás másolata:

1 Munkalapok védelme az Excelben

2 Nézzük meg, milyen beállítások szükségesek táblázatunk védelméhez!
Gyakori igénye az Excel táblázatok készítőinek, hogy az általuk készített jól használható táblázatot a többi felhasználó ne tudja „elrontani”, azaz sem a formátumát, sem a számításokat ne tudja módosítani. Arra is szükség lehet, hogy bizonyos számítások eredménye legyen csak látható, a cella mögött lévő műveletek azonban rejtve legyenek. Nézzük meg, milyen beállítások szükségesek táblázatunk védelméhez!

3 A munkalapok cellái alapbeállításban zároltak, de ez a tulajdonság nem jelent módosítás elleni védelmet. A cellák zárolt tulajdonsága és a lapvédelem beállítása együtt teszi módosíthatatlanná a cellákat. A beállítás lépései:

4 1. A Kezdőlap lapra állunk. A Cellák formázása párbeszédpanel Igazítás lapját jelenítjük meg.

5 2. Megjelenik a Cellák formázása párbeszédpanel. Itt a Védelem fülre kattintunk.

6 3. Láthatjuk, hogy a munkalapunk cellái zároltak. (Ha nem így lenne, akkor itt beállíthatjuk a Zárolt tulajdonságot, vagyis bejelöljük a Zárolt jelölőnégyzetet)

7 4. Ezután a Korrektúra lap Változások csoportjában kattintsunk a Lapvédelem gombra. A megjelenő párbeszédpanelon beállíthatjuk, hogy melyek azok a cellaváltoztatások, amelyeket minden felhasználó számára engedélyezünk. (Mi most csak a cellák kijelölését engedélyeztük) A védelem feloldásához jelszót is adhatunk.

8 Munkalapunk cellái most már védettek!
5. A továbblépéshez a jelszót ismételten be kell írni, majd az OK gombra kattintunk. Munkalapunk cellái most már védettek!

9 Próbáljuk meg például egy cella tartalmát törölni
Próbáljuk meg például egy cella tartalmát törölni. Ekkor a következő hibaüzenet jelenik meg:

10 A Korrektúra lap, Változások csoportjának Lapvédelem feloldása gombjára kattintva a cellák ismét módosíthatókká válnak.

11 Előfordulhat,hogy a cellák mögött lévő számításokat szeretnénk elrejteni. Ekkor ismét a Cellák formázása párbeszédpanelra lépünk, s itt a Rejtett tulajdonságot is beklikkeljük. Ezután az előbbiek szerint beállítjuk a Lapvédelmet. Emlékeztető

12 Megjegyzés A Zárolt és a Rejtett tulajdonság cellatulajdonság, tehát kijelölt tartományra is be lehet állítani, s ekkor nem vonatkozik az egész munkalapra


Letölteni ppt "Munkalapok védelme az Excelben"

Hasonló előadás


Google Hirdetések