Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A."— Előadás másolata:

1 M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A

2 Ő sm ű vészet Sok mendemonda kering erről a kő-együttes különlegességről! Hol található? Hol találhatók barlangrajzok hazánkban és hazánkon kívül? Az építészeten és a festészeten kívül milyen művészeti ág volt jelen az őskorban?

3 Egyiptom Mit látunk az első képen? Mi jut még eszünkbe Egyiptomról? Mi látható a második képen? … a víz felszínén lévő csónakban állva vadászik a fáraó … - mire vonatkozik ez a mondattöredék?

4 Az ókori világ hét csodája

5 Görög m ű vészet Milyen részekre osztható építészetileg az Akropolisz? Mi a közös ebben a két szóban: olimpiai játékok – szobrászat? A görög kerámiák még ma is nagyon szép szuvenírek. Manapság nagyon sok színben pompáznak, de milyenek voltak régen ?

6 Róma

7 Román - Gótika

8 Reneszánsz Mi volt a reneszánsz jelszava? Miért szakít az egyházi témával? Hol bontakozik ki legelőször? Az építészetben megfigyelhetünk visszatérő elemeket, antikvitásokat. Mik ezek? Miben különbözik azonban a régitől?

9 Trecento - Quattrocento - Cinquecento Kik voltak a nagy művészei, sorolj fel legalább egy művet is!

10 Barokk Honnan ered a szó? Miért ezt a nevet kapta ez a korszak? Miről híres még ez az épület? A barokk festészetben Rembrandt volt az egyik legnagyobb festő, mi jellemző a képeire?

11 Ismer ő s épületek

12 Köszönjük. Vége


Letölteni ppt "M ű vészeti korok szépségei Játékos vetélked ő Kriván Norbert Buzás Kristóf 12.C 12.A."

Hasonló előadás


Google Hirdetések