Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola."— Előadás másolata:

1 SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY

2 SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola szervezésében a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai Intézet szakmai támogatásával létrejött a hiánypótló informatika verseny.

3 Résztvevői kör A főváros valamennyi középiskolájának 9 - 11. évfolyamos sajátos nevelési igényű tanulói TESTI FOGYATÉKOS, BESZÉD FOGYATÉKOS, (dyslexiás, dysgraphiás, dyscalculiás), HALLÁSSÉRÜLT, TANULÁSBAN AKADÁLYOZOTT TANULÓK NEVELÉSÉT, OKTATÁSÁT INTEGRÁLTAN VAGY SZEGREGÁLTAN ELLÁTÓ GIMNÁZIUMOK, SZAKKÖZÉPISKOLÁK ÉS SZAKISKOLÁK.

4 Általános tudnivalók A verseny kétfordulós. Az első fordulót (iskolai) az iskolák szervezik. Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola informatikai munkaközösségeMérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó IntézetA második fordulót (a döntőt) a Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola informatikai munkaközössége és a Mérei Ferenc Fővárosi Pedagógiai és Pályaválasztási Tanácsadó Intézet szakmai támogatásával szervezi és rendezi meg. jelentkezési lap

5 A versenyen Windows XP, vagy korábbi verziójú operációs rendszeren Microsoft Office 2003, 2007 csomagban lévő vagy korábbi verziójú szoftvereken dolgoznak a tanulók. (Paint, Ms Word, Ms Excel, PowerPoint) A verseny során a tanulók a számítógépes alkalmazásokban való jártasságukról és tudásukról illetve az informatikai alapok ismeretéről adnak számot.

6 Verseny menete A döntőbe való jutáshoz pályázatot kell beadni a verseny kiírásának megfelelően és egy bizonyos szint felett lehet bekerülni a döntőbe. A Pályázat terjedelme, formája, tartalma: Két önálló feladat elkészítése, az egyik Word formátumban 2-3 oldal a másik pedig 3-5 diakockából álló prezentáció (PowerPoint) a megadott témában. A pályázatban saját rajznak és táblázatnak (Excel) is szerepelnie kell. A pályázat témája 2011-ben: „Szabadidőm eltöltése” vagy„Hobbim az iskolai tanulás mellett”

7 DÖNTŐ A gyakorlati munka ideje 120 perc, mely alatt grafikai, szövegszerkesztői, táblázatkezelői és prezentációs munkát kell elkészíteni. Ezt követően a versenyzők a korábban elkészített pályamunkájukat mutatják be, védik meg informatika tanárok előtt.

8 Értékelés Gyakorlati feladat számítógép mellett (min. 60%) A beküldött pályázat értékelése (20%), szóbeli bemutatása (max. 20%)

9 Résztvevők létszáma Az elmúlt két év versenyein 7 iskola 86 tanuló vett részt. 2010-ben már integrált közösségből, általános gimnáziumból is volt versenyző. A verseny időpontja miatt a 9.,10.,11. évfolyamos tanulók részére lett meghirdetve, és az eredményeket évfolyamonként hirdetik ki.

10

11 Verseny szervezője: Varga Gábor Gyula Végh András MFPI

12


Letölteni ppt "SNI-s ALKALMAZÓI VERSENY. SAJÁTOS NEVELÉSI IGÉNYŰ TANULÓK FŐVÁROSI INFORMATIKA TANULMÁNYI VERSENYE Magyar Gyula Kertészeti Szakközépiskola és Szakiskola."

Hasonló előadás


Google Hirdetések