Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Böjti napló 2010.02.18-28 Arany Viktor. Amióta a világ világ, böjtölnek. Ki spirituális, ki egészségi okból, ki fogyás céljából. Minden nagyüzemben van.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Böjti napló 2010.02.18-28 Arany Viktor. Amióta a világ világ, böjtölnek. Ki spirituális, ki egészségi okból, ki fogyás céljából. Minden nagyüzemben van."— Előadás másolata:

1 Böjti napló 2010.02.18-28 Arany Viktor

2 Amióta a világ világ, böjtölnek. Ki spirituális, ki egészségi okból, ki fogyás céljából. Minden nagyüzemben van éves leállás, amikor a termelés abbamarad és elvégzik a szükséges karbantartást, nincs ez másképp a szervezetben sem. Vegyigyárunk dolgozói szabadságra mennek, kevesebb az energiafelhasználásunk, frissebbek leszünk, felhasználhatjuk zsírtartalékainkat, és megszabadulhatunk a szervezetünkben lerakódott mérgektől. Ha kevesebb figyelmet, energiát fordítunk anyagi valónkra, szellemünk jobban szárnyalhat. Jézus 40 napos böjttel készült küldetésére, valamit magára adó jógi nem vesz fel tanítványt, aki nincs túl egy 40 napos böjtön.

3 A kezdés pillanata

4

5

6 1.nap Egyhetes, rostgazdag cukor, hús, sajt, zsírmentes étrendből álló felvezetés után ma meglepő nyugalommal bevágtam 5 dl meleg Hunyadi János keserűvizet. Tornádó 2 hullámban, viszonylag szolidan, közérzetem jó, testileg megkönnyebbültem, vízveszteség miatt gyömbérteát ittam. Ma még könnyű.

7

8 2.nap Ma már nem volt egy leányálom, párszor azt mondtam, meghalok, ha nem ehetek egy falatot. De minden próbát a kisértés tesz értékessé. Nem eszem, de fogat mosok, mintegy nosztalgiaként. Ellenben nem borotválkozom, ennyi lazítást adok magamnak. A szemöldököm, szőrzetem „hajam” puhább, lágyabb. Még valami lötyög, fortyog bennem, talán holnap, vagy azután még egy menet Hunyadi.

9

10 3.nap Minden böjt más. Korábbi böjtjeim másképp gyötörtek meg, ma reggel azt éreztem, hogy atomjaimra hullok. Megkezdődött a méregtelenítés, lepedékes nyelv, sűrű vizelet, és a felszabaduló mérgek miatt rossz közérzet. Mintha bármikor elájulhatnék. Nem baj, kibírom. Kisebbik fiam egy darabig velem böjtöl, ma meglátogat és tartjuk egymásban a lelket.

11

12 4.nap Nem adják a böjtöt olcsón, mindennek meg kell fizetni az árát… Ma mintha egy szippantó űr, egy fekete lyuk lett volna a hasamban, a test, az anyag küzd magáért kíméletlenül. Jaj, csak három szem cukorkristályt a reggeli kávéba, csak három ici-pici szemet! Assisi Szent Ferenc a testét szamár testvérnek nevezte, hát most nem túl kedves a szamár testvér… Sétáltam egy nagyot a tavaszindító olvadós napon, bevágtam egy fél üveg Hunyadit utókezelésnek, és most várom a dermesztő hatást...

13

14 5.nap Jaj csak egyetlen cukorkristályt! Ma ezzel ittam a reggeli kávém, de félre a sopánkodással és önsajnáltatással! Tegnap megint könnyebb lett a testem, gyógyszer nélkül kisebbek az izületi fájdalmaim, mint azelőtt gyógyszerrel. Periodikusan, de megy a méregtelenítés, ma reggel a jobb szemem könnyezett, amire lassan 4 éve alig látok.

15

16 6.nap A test pihen, a szellem szárnyal, annyira pörögtem tegnap este, hogy hajnali kettőig nem tudtam elaludni. Be voltam sózva új hobbimmal, a pps készítéssel. A Paprika tévében tavaszi zöldborsólevest főztek kacsamáj darabokkal és vajas galuskával… Hú, ha ki lehetne lépni térből és időből… Folytatnám én a böjtöt, csak ezt a tányér levest ehessem meg! Minden borsószemet percekig rágcsálnék, a levest apró kortyokban és számban háromszor megforgatnám, nyelvemmel gyöngéden nyomnám szét a puha galuskákat és a májdarabokat. Képes lennék életem végéig böjtölni mindig két étkezés között Minden borsószemet percekig rágcsálnék, a levest apró kortyokban és számban háromszor megforgatnám, nyelvemmel gyöngéden nyomnám szét a puha galuskákat és a májdarabokat. Képes lennék életem végéig böjtölni mindig két étkezés között Ma gyenge vagyok, mint egy szúnyog…

17

18 7.nap Azt mondják teli gyomorral nem jó elaludni, hát üressel sem. Kidobja az embert az ágy. Egyre terhesebb a böjt, ma mintha egy nagy satuban lennék. Már az is felmerült bennem, hogy talán feladom, ha ez így folytatódik, de eszembe jutottak korábbi tapasztalataim, hogy a hetedik nap egyfajta kapu, ahol nehézségek fokozódnak, az előnyök megállni látszanak, de emlékszem korábbi hosszú böjtjeimre, ha az ember ezt kiállja, akkor utána javul a helyzet. 7 nap a teremtés, 7 csakránk van, ami történik életszerű, csak ki kell bírni.

19

20 8.nap Azt mondják a pokol a túlvilágon vár ránk, ha sokat rosszalkodtunk, lesz nemulass. Hát gyerekek, tegnap elmentem a csekkeket feladni, és útközben óvatlanul elmentem egy Fornetti üzlet mellett… Hazajöttem, kiléptem a liftből, tömény káposztás cvekerli illat. Finom zsíron dinsztelt káposzta, kockatésztával, borssal, sóval, ahogyan kell. Még az atomjait is éreztem az orromban. Anita meglátogatott, azt mondja jól áll a borosta. Kedves tőle. Böjt végén azért levágom, engem zavar. Különben egész jól vagyok.

21

22 9.nap Megnyugodott a kis bébi. Beletörődött a testem, hogy a szellem az úr az anyag felett. Küldhet akármilyen kínzó jelzést, ha én egyszer eldöntöttem, hogy nem kap enni, akkor a feje tetejére állhat, akkor is az lesz, amit én akarok. A tarot hetes kártyája a kocsihajtó, amelyik nem túl szorosan, de erős kézzel szorítja a gyeplőt. Ha elengedi, a lovak szerteszét szaladnak, és felborítják a kocsit. Ha az történik, amit a testem akar, nem az, amit én akarok, akkor alkalmatlan kocsihajtó vagyok, és egyhamar árokba borulva végzem.

23

24 10.nap Bármennyire is az ítélkezésben, polaritásban él az ember, vágyik a jóra és elutasítja a rosszat, paradox módon mégis képes a legrosszabbnak tartott, legjobban elutasított dologhoz is hozzászokni. Semmilyen ingert, vágyat nem érzek evésre, nem sóvárgok a főzési műsorok közben, az esetleges illatok sem keltenek vágyat bennem, sőt inkább enyhén zavaróak. A Remény rabjai c. filmben 50 év börtön után kiengedtek egy rabot, nem bírta a szabadságot, öngyilkos lett. Hiányoztak a megszokott börtönfalak.

25

26 11.nap Annak ellenére, hogy az első és negyedik napon Hunyadis hashajtást tartottam, tegnap csiklandozó érzés után két alkalommal is távozott cuccos belőlem, délelőtt egész komoly mennyiség, délután csak némi utórezgés. Hol volt ez idáig bennem? A bél falára tapadva, vagy ez már a bél méregtelenítő kiválasztása? Még jó, hogy magától, és nem kellett hurrikánt előidézni ismét. Tudom, hogy szükséges, de unom a méregtelenítést. Reggel vastag lepedék a nyelven, rossz szájíz, és főleg délelőtt sok torokváladék, harákolás, köpés, mert ugye undorodik lenyelni az ember. Orrot fúni nem probléma, könnyezni is könnyezek néha, az belefér. Mivel a korábban szedett gyógyszer, mint méreg szintén kiürült a szervezetemből, visszakúsztak izületi és izomfájdalmaim. Valamit, valamiért. Elhagytam a gyömbér teát és most roiboos teát iszom. Varietas delectat, a változatosság gyönyörködtet, mondja a latin.

27

28 És, hogy legyen megint mosolygós is!

29

30 12.nap Hát gyerekek, 12-ik nap nincs ez csak becsapás. Megírtam a 11-ik beszámolót délelőtt, du. 14 órakor annyira nagy nyomás volt rajtam, hogy elviselhetetlennek tűnt, és egyszerre idegennek és nem a sajátomnak éreztem ezt a böjtöt. Hogy aztán ez szamár testvér volt, vagy bölcs szellemem, azt nem tudom, mindig úgy indulok böjtnek, hogy ameddig kívánom, és jól esik. Nem mondom, kíváncsi lettem volna, mit hoz ki belőlem egy 40 napos böjt, de sosem erőltettem, és hajszoltam a spirituális élményeket, a legjobbak mindig váratlanul jöttek. Odatettem a barnarizst főni, persze kis szárított zöldséggel, és sóval, az ízeket kívántam a legjobban, Anitának küldtem sms-t, mert ő végig nagyon aggódott értem, és már attól jobban voltam, hogy fő a rizs, arról nem is beszélve, hogy milyen jó volt megenni. Ti se erőltessétek soha a böjtöt, mindig amennyi jól esik. Ennyi idő alatt is szép mennyiségű méregtől megszabadultam. Eltűnt aranyos csodatévő pocakocskám, amit ha finoman megsimogat valaki háromszor, akkor egy kívánsága teljesül, remélem majd visszanő, ő már hozzám tartozik.

31 További jó böjtölést és olvasgatást! hitbenhat.hu


Letölteni ppt "Böjti napló 2010.02.18-28 Arany Viktor. Amióta a világ világ, böjtölnek. Ki spirituális, ki egészségi okból, ki fogyás céljából. Minden nagyüzemben van."

Hasonló előadás


Google Hirdetések