Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Az élelmiszerekkel kapcsolatos szabályok
2
2003. évi LXXXII. törvény az élelmiszerekről
Törvény : az élelmiszerek előállításának és forgalmazásának szabályai környezet berendezés eszközök élelmiszer összetevők minőségi követelményei alkalmazott személyekkel szembeni követelmények
3
Tevékenység bejelentési kötelezettség:
élelmiszer előállító neve,címe előállítás helye tevékenységi kör Élelmiszerekkel szembeni minőségi követelmények JÓ MINŐSÉG Élelmiszerellenőrző hatóságok ellenőrzési, intézkedési feladatai
4
Hatósági élelmiszer ellenőrzés :
Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal Élelmiszer-lánc biztonsági és Állategészségügyi Igazgatóság élelmiszerbiztonsági ellenőrzés ÁNTSZ / Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat közegészségügyi ellenőrzés Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság élelmiszer ellenőrzés
5
Ellenőrző hatóságok jogai:
Belépni Iratokba betekinteni Térítésmentesen mintát venni Minőségvédelmi bírságot kivetni
6
Magyar Élelmiszerkönyv
57/2004. FVM rendelet Élelmiszerekre vonatkozó kötelező és ajánlott irányelvek gyűjteménye: kötelező előírások ajánlott irányelvek Hivatalos Élelmiszervizsgálati Módszertani Gyűjtemény
7
41/1999.(V.28.) FM rendelet az Állategészségügyi Szabályzat kiadásáról
Származás igazolás Szállítás Tárolás elkülönítve, hűtve, Lefagyasztás légmentes, jelölt csomagolásban
8
67/2007.(VII.10.)GKM-EüM-FVM-SZMM együttes rendelet a vendéglátó termékek előállításának feltételeiről Anyaghányad-nyilvántartás Közegészségügyi követelményeknek megfelelés Szállítás, tárolás Előrecsomagolt élelmiszerek Vendéglátó termék kiszállítása -ÁNTSZ engedélye alapján
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.