Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Testi - lelki egyensúly

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Testi - lelki egyensúly"— Előadás másolata:

1 Testi - lelki egyensúly
Minden ember tapasztalatszerzés végett születik a Földre, hogy jobban megértse a dolgokat és tökéletesítse önmagát. Ha lelkünk nem végzi el a kijelölt és önként vállalt feladatot, a személyiséggel összetűzésbe kerül, aminek következménye a testi bajok megjelenése. Fizikai testünk betegségei negatív gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Amikor fellép a betegség a testben, a test energiaszintjét kell növelni. A nyugati orvostudomány csak a fizikai test gyógyításával foglalkozik, tüneti kezelés folyik, míg a keleti orvoslásnál, oki kezelés is van.

2 Helytelen életmód A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény táplálkozás a mesterségesen előállított élelmiszerek fogyasztása a gyógyszerek szedése a mindennapos stressz a mozgásszegény életmód az egyre szennyezettebb környezetünk, komoly egészségkárosodást eredményez.

3 Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Változatos étkezés Különböző ételkészítési módok Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz Ízleljünk meg más ételeket is

4 Az egészséges erekért 2. pont:
Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább margarint vagy olajat használjunk. Gőzölés, párolás, Sok zsiradék mellőzése Rántás helyett habarás

5 Kevés sóval a normális vérnyomásért
3. pont: Kevés sóval készítsük az ételeket Különösen kerüljük a sózást gyermekeknél Ízesítésére sokféle fűszert használhatunk.

6 Édességek nélkül! 4. pont: Csak étkezések befejező fogásaként
Ne étkezések között, főleg nem helyette Cukor helyett használjunk természetes édesítőszereket Természetes gyümölcs- és zöldséglevek Ne szoktassuk a gyermekeket az édes ízre

7 A csontok egészségéért
5. pont: Naponta fogyasszunk tejet vagy tejterméket A legjobb kálciumforrás Izommunkában fontos szerepet tölt be

8 Alapozzunk zöldségekkel
6. pont: Rendszeresen együnk nyers gyümölcsöt, zöldségfélét,párolt főzeléknövényt Köretként is alkalmazhatjuk Fontos vitaminforrás

9 Rostok a jó emésztésért
7. pont: Asztalunkra mindig kerüljön barna kenyér Köretként legfőképp burgonyát és párolt zöldséget válasszunk Szénhidrát dús köretek csökkentése

10 Naponta többszöri étkezés
Naponta négyszer-ötször étkezzünk Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy nagyon kevés Együnk nyugodtan, mindig,minden körülmények között  Lehetőleg mindig azonos időpontban együnk.

11 Ha megszomjazunk… 9. pont: A szomjúság legjobban ivóvízzel oltható
Az alkohol káros A szeszes italok energiafelesleget jelentenek

12 Mindent lehet…ésszel 10. pont:
A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek a tilalmát sem Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek! Bőséges fogyasztásra javasolt: gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, barna kenyér Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok, zsírszegény tej ,zsiradékok,tojás, tészta, száraz hüvelyesek Kerülni javasolt: édességek, fagylalt, cukrozott készítmények,tejszín, cukor, cukros üdítők, só, szeszes italok Az élelmiszerek kiválasztásában segít a csomagoláson feltüntetett tápanyagérték

13 Mozgás! 11. pont: Rendszeres testmozgás Dohányzás teljes mellőzése
Kevés szabadidőnket is fordítsuk testmozgásra

14 Enni,enni…ízek 12. pont: A helyes táplálkozás fedezi a szervezet minden élettani folyamatának energia- és tápanyag-felhasználását Testtömeg-index

15

16

17 Köszönöm a figyelmet! Készítette: Borók Dániel


Letölteni ppt "Testi - lelki egyensúly"

Hasonló előadás


Google Hirdetések