Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
Testi - lelki egyensúly
Minden ember tapasztalatszerzés végett születik a Földre, hogy jobban megértse a dolgokat és tökéletesítse önmagát. Ha lelkünk nem végzi el a kijelölt és önként vállalt feladatot, a személyiséggel összetűzésbe kerül, aminek következménye a testi bajok megjelenése. Fizikai testünk betegségei negatív gondolataink, érzéseink, tetteink következménye. Amikor fellép a betegség a testben, a test energiaszintjét kell növelni. A nyugati orvostudomány csak a fizikai test gyógyításával foglalkozik, tüneti kezelés folyik, míg a keleti orvoslásnál, oki kezelés is van.
2
Helytelen életmód A vitaminokban, ásványi anyagokban és nyomelemekben szegény táplálkozás a mesterségesen előállított élelmiszerek fogyasztása a gyógyszerek szedése a mindennapos stressz a mozgásszegény életmód az egyre szennyezettebb környezetünk, komoly egészségkárosodást eredményez.
3
Az egészséges táplálkozás 12 pontja
Változatos étkezés Különböző ételkészítési módok Ne ragaszkodjunk a megszokotthoz Ízleljünk meg más ételeket is
4
Az egészséges erekért 2. pont:
Együnk kevésbé zsíros ételeket: a főzéshez, sütéshez inkább margarint vagy olajat használjunk. Gőzölés, párolás, Sok zsiradék mellőzése Rántás helyett habarás
5
Kevés sóval a normális vérnyomásért
3. pont: Kevés sóval készítsük az ételeket Különösen kerüljük a sózást gyermekeknél Ízesítésére sokféle fűszert használhatunk.
6
Édességek nélkül! 4. pont: Csak étkezések befejező fogásaként
Ne étkezések között, főleg nem helyette Cukor helyett használjunk természetes édesítőszereket Természetes gyümölcs- és zöldséglevek Ne szoktassuk a gyermekeket az édes ízre
7
A csontok egészségéért
5. pont: Naponta fogyasszunk tejet vagy tejterméket A legjobb kálciumforrás Izommunkában fontos szerepet tölt be
8
Alapozzunk zöldségekkel
6. pont: Rendszeresen együnk nyers gyümölcsöt, zöldségfélét,párolt főzeléknövényt Köretként is alkalmazhatjuk Fontos vitaminforrás
9
Rostok a jó emésztésért
7. pont: Asztalunkra mindig kerüljön barna kenyér Köretként legfőképp burgonyát és párolt zöldséget válasszunk Szénhidrát dús köretek csökkentése
10
Naponta többszöri étkezés
Naponta négyszer-ötször étkezzünk Egyik étkezés se legyen túlságosan bőséges vagy nagyon kevés Együnk nyugodtan, mindig,minden körülmények között Lehetőleg mindig azonos időpontban együnk.
11
Ha megszomjazunk… 9. pont: A szomjúság legjobban ivóvízzel oltható
Az alkohol káros A szeszes italok energiafelesleget jelentenek
12
Mindent lehet…ésszel 10. pont:
A helyes táplálkozás nem jelenti egyetlen ételnek a tilalmát sem Nincsenek tiltott táplálékok, csak kerülendő mennyiségek! Bőséges fogyasztásra javasolt: gyümölcsök, zöldség- és főzelékfélék, hal, barna kenyér Mérsékelt fogyasztásra javasolt: nem zsíros húsok, zsírszegény tej ,zsiradékok,tojás, tészta, száraz hüvelyesek Kerülni javasolt: édességek, fagylalt, cukrozott készítmények,tejszín, cukor, cukros üdítők, só, szeszes italok Az élelmiszerek kiválasztásában segít a csomagoláson feltüntetett tápanyagérték
13
Mozgás! 11. pont: Rendszeres testmozgás Dohányzás teljes mellőzése
Kevés szabadidőnket is fordítsuk testmozgásra
14
Enni,enni…ízek 12. pont: A helyes táplálkozás fedezi a szervezet minden élettani folyamatának energia- és tápanyag-felhasználását Testtömeg-index
17
Köszönöm a figyelmet! Készítette: Borók Dániel
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.