Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

FRANCIA KONYHA Az élet stílusa.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "FRANCIA KONYHA Az élet stílusa."— Előadás másolata:

1 FRANCIA KONYHA Az élet stílusa

2 AMIT MINDENKI SZERET

3 Konyhájuk igen kedves tulajdonsága - a változatosság
Előszeretettel fogyasztanak tengeri és édesvízi halakat, csigákat, kagylót, osztrigát különféle mártásokkal

4 A húsok közül elsősorban marhahúst fogyasztanak, de számos módját ismerik a borjú és bárányhús elkészítésének is. A sertéshúsból készült ételek sok más európai országhoz hasonlóan ritkábban szerepelnek az étlapon

5 a SVÁJCI fondü átment A francia konyhába is
A fondü lényege, hogy minél többféle (minimum kettő), jó minőségű, könnyen olvadó sajtból álljon

6 A franciák igen sokféle levest is készítenek, zöldségleveseket, krém- és gyümölcsleveseket, húsleveseket, de talán a leghíresebb a francia hagymaleves

7 a déli halászlé - bouillabaisse

8 A francia konyha egyik leghíresebb étele a fehérboros feketekagyló (moules mariniere), amely szinte minden francia bisztró és étterem menüjén megtalálható.

9 CSIGA Ugyneveyett «lassú étel». A csiga egy különleges ételcsoport. Csak a szegények és a nagyon gazdagok eszik. Eszik a csórók, eszik a a gazdagok, eszik a sznobok. Nem eszik azok, kik nem ismerik a francia konyhát

10 Békecomb – a francia konyha egyik különlegessége

11 A franciák az étkezés befejezőjének a sajtot tekintik
Olyan sok helyen foglalkoznak sajtkészítéssel Franciaországban, hogy a különféle francia sajtok száma több mint 400 Franciaországban a termelt tejnek körülbelül egyötödét dolgozzák fel sajttá

12 Híres franciái Sütemények

13 Franciaország a jó bor hazája
kedvelik az almabort, a fehér- és vörösbort, valamint a rosébort, amelyek mind-mind Franciaország különböző vidékeiről származnak

14 WELCOME TO FRANCE


Letölteni ppt "FRANCIA KONYHA Az élet stílusa."

Hasonló előadás


Google Hirdetések