Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaAndor Kozma Megváltozta több, mint 10 éve
1
Utazás Kiállítás 2013 Szállodahatékonyság CSORDÁS IMRE Ügyvezető igazgató Accent Hotel Management Kft.
2
Tartalom Költségtípusok és költségek megoszlása a szállodákban A hatékony üzemeltetés jó esetben már a szálloda tervezésénél elkezdődik Munkaerő gazdálkodás Beszerzés optimalizálása Kulcs: a kontrolling és a riporting 2013.02.28.
3
Költségek alakulása wellness szállodákban BÉRKÖLTSÉG EGYÉB 2013.02.28.
4
Üzemeltetés-barát épületek Jó esetben már a tervezés fázisában jelen van a SZAKMAI ÜZEMELTETŐ Üzemi területek és kiszolgálóhelyek ésszerű kialakítása Energiatakarékoskodás hosszútávon már a tervezés fázisában Bevétel központú kialakítás: A SZOBA A BEVÉTEL FORRÁSA 2013.02.28.
5
Munkaerő gazdálkodás Költséghelyenként, forgalom szerint kell vizsgálni a személyzeti létszámot Ismerni kell a munkavállalókat: KOMPETENCIA ELEMZÉS Motiválni nem csak pénzzel lehet: SZAKMAI TOVÁBBKÉPZÉS A szabadságkiadás, outsourcing, túlóra STRATÉGIA Alkalmas-e egy alkalmazott több terület lefedésére? Élni kell a csökkentett adózású juttatásokkal: SZERVIZ DÍJ (Motiváció) 2013.02.28.
6
Beszerzés optimalizálás Központosított beszerzés, Beszerzési társulások Volumenkedvezmények: Energia, Nyersanyag, Segédeszköz Folyamatos versenyeztetés Nyersanyag gazdálkodás: RÉSZLEGVEZETŐ ÉRDEKELTTÉ TÉTELE KEDVEZMÉNYES ÁR 2013.02.28.
7
Kontrolling, riporting Részlegenként, költséghelyenként HATÉKONYSÁGELEMZÉS Kulcsfontosságú a részletes BEVÉTEL ÉS KÖLTSÉGKIMUTATÁS Reálisan kell látni az eredményeket IDŐBELI ELHATÁROLÁSOK ÉS TERHELÉS SZERINTI KÖNYVELÉS REÁLIS EREDMÉNYESSÉGI MUTATÓK 2013.02.28.
8
Köszönöm figyelmüket! 2013.02.28.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.