Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
1
A SAV-BÁZIS EGYENSÚLY
2
Mi a pH? A pH (pondus Hidrogenii, hidrogénion-kitevő)
egy dimenzió nélküli kémiai mennyiség, mely egy adott oldat kémhatását (savasságát vagy lúgosságát) jellemzi. A pH fogalmát Soren Peter Lauritz Sorensen dán biokémikus vezette be.
5
Mivel ártunk?
6
Mi a jó?
7
A VÍZ
8
Hidratálás Megtisztítjuk szervezetünket a korábban elraktározódott savaktól, melyek e nélkül újabb problémákat okozhatnának. Fontos tehát, hogy a savtalanítás folyamata mellett kellő folyadékot kell fogyasztani! Az ajánlott mennyiség legalább egy liter 20 testsúlykilónként.
9
A víz Mindenki előtt ismert, hogy testünk 70%-a víz ( a vérnek pedig 94 %-a) ezért a víz a legfontosabb elem az optimális pH érték biztosításához és fenntartásához .
10
Savkeletkezés Természetes körülmények között pl.:
a fehérjék feldolgozása során foszfor- és kénsav, oxigénhiány esetén (pl. sportoláskor) tejsav, a zsírok bontása során (pl. diétázáskor) ketonsavak.
11
Tünetek
12
Helytelen táplálkozás
Azonban civilizációs táplálékunk 80-90%-ban savképző. Ezzel szemben táplálkozásunkban 75% bázikus, ásványi anyagokban gazdag élelmiszerre és csak 25% savképző táplálékra lenne szükségünk. Sajnos amint láthatjuk, a mai ember étkezésében ez az arány éppen fordított.
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.