Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Májbetegségek homeopátiás kezelésének lehetőségei

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Májbetegségek homeopátiás kezelésének lehetőségei"— Előadás másolata:

1 Májbetegségek homeopátiás kezelésének lehetőségei
Dr Cvetkov Márta homeopata orvos Orvosi munkám során mindvégig olyan gyógyító alternatívákat kerestem, melyekkel a nil nocere, „semmit sem ártani” elveit követve mellékhatások nélkül segíthetem betegeim mielőbbi felépülését. Ez az útkeresés vezetett el a homeopátiához, melyet 2003 óta alkalmazok a praxisomban.

2 A hepatitis a máj akut vagy kronikus gyulladása
fertőzés toxikus hatás autoimmun metabolikus Hepatitis A B C D E F, Epstein-Barr, CMV Coxackie Paraziták: toxoplasmozis Zoonozis:leptospirózis, brucellózis, Q-láz gyógyszerek: antidepresszánsok, antibiotikumok, diuretikumok, vérnyomás csökkentők, fogamzásgátlók vegyi anyagok: arzén, foszfor, triklóretilén, paraquat, hydrazin, széntetraklorid, gombamérgek: aflatoxin, amatoxin, fallotoxin alkohol direkt toxikus hatás idioszinkráziás hatás

3 Klinikai tünetek Enteralis eredetű vírusos fertőzés esetén a lappangási idő 3-4 hét, parenteralis fertőzésnél több hónap is lehet. A bevezető tünetek fáradtság, rossz közérzet, étvágytalanság, émelygés, hányás, májtáji fájdalom, icterus, láz. Enyhébb lefolyású toxikus májártalom esetén egyetlen eltérés lehet a szűrővizsgálat során észlelt emelkedett transamináz értékek.

4 Differenciáldiagnosztika
anamnézis labor hasi UH májbiopszia Differenciál diagnózishoz, illetve a kórkép lefolyásának követéséhez hasi UH, labor vizsgálatok, indokolt esetben májbiopszia is szükséges lehet.

5 Allopátiás terápia életmód anibakteriális, antivirális kezelés
kelátképzők szteroidok interferon dialízis a toxikus károsodást kiváltó gyógyszer, vagy vegyszer kerülése, kelátképzők, súlyos esetben hemodialízis, fertőzés esetén antibakteriális, vagy antivirális kezelés, alfa-interferon, steroidok, antioxidánsok, diéta, alkohol tilalom.

6 Homeopátiás terápia lokalizáció tünettan
A hepatitis homeopátiás kezelésének során nem kell mindig figyelembe venni az etiológiát, elegendő lehet csak a betegség aktuális tüneteinek és stádiumának megfelelő terápia:

7 Homeopátiás terápia 1 Apis, Bryonia Nozódák Phosphorus Arsenicum album
Mercurius solubilis Fertőzéses eredetű hepatitisnél a prodromában jelentkező láz, fejfájás, ízületi fájdalom tüneteinek megfelelően elsősorban az Apis és a Bryonia javasolhatók. A már kialakult hepatitis estén a kiváltó októl függetlenül a májcitolízisre ható homeopátiás szereket kell adni: Phosphorus, Arsenicum album, Mercurius solubilis. Krónikus májgyulladás esetén is adható Phosphorus és Arsenicum album, alkoholos eredet esetén a kezelés kiegészíthető Lachesissel, vagy Aurum muriaticummal.

8 Homeopátiás terápia 2 Lachesis Aurum muriaticum Nux vomica
Cuprum metallicum Ferrum metallicum

9 Kiegészítő kezelés Chelidonium Berberis Taraxacum Carduus marianus
Solidago Lycopodium Hydrastis China rubra az epepangás, a hasi puffadás és a széklettel kapcsolatos panaszok csökkentésére.

10 1. eset

11 Első labor Kontroll labor 62 23 49 88 247 115 18,8 11 sebi U/l sGOT
sGPT 88 U/l GGT 247 115 U/l sebi 18,8 11 U/l

12 2. eset

13 Első labor Kontroll labor 154 54 110 36 337 108 U/l sGOT U/l sGPT GGT

14 Köszönöm a figyelmet!


Letölteni ppt "Májbetegségek homeopátiás kezelésének lehetőségei"

Hasonló előadás


Google Hirdetések