Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Készítette: Rapos Nóra 1 Nevelés és társadalom A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Neveléselmélet VII.

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Készítette: Rapos Nóra 1 Nevelés és társadalom A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Neveléselmélet VII."— Előadás másolata:

1 Készítette: Rapos Nóra 1 Nevelés és társadalom A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Neveléselmélet VII.

2 Készítette: Rapos Nóra 2

3 3 „Nemzetköziesedés” nagy gazdasási szervezetek szerepe multicégek terjeszkedése multimédia hatása távoktatás fejlődése modellkeresés

4 Készítette: Rapos Nóra 4 1. Demográfiai viszonyok expanzió a II. vh. után mára csökkenés és az átlagéletkor növekedése life – long learning (pedagógia +gazdaság)

5 Készítette: Rapos Nóra 5 1. Demográfiai viszonyok expanzió Mo. is ’80-as évektől demográfiai csökkenés iskolák száma nő kettősség a ’90-es évektől

6 Készítette: Rapos Nóra 6 2. Pénzügyi nyomás erősödése ’72-es olajválság hosszú távú gondolkodás value for money minőségbiztosítás eredményesség, hatékonyság mennyire eredményes a magyar oktatás? (IEA, PISA)

7 Készítette: Rapos Nóra 7

8 8 Feladat 1. Írd le a grafikonnal szemléltetett folyamatot, ha y-nal egy járműnek a középponttól mért távolságát mérjük! ?

9 Készítette: Rapos Nóra 9 Feladat 2. Az alábbi grafikon egy versenyautó sebességváltozást mutatja, amikor egy vízszintes pálya második körét futja. Melyik pályán fut az autó?

10 Készítette: Rapos Nóra 10 Mintafeladat a PISA 2000 vizsgálatból... Az ózon képződését az alábbi képregény segítségével szemléltetjük. Tegyük fel, hogy van egy nagybácsid, aki szeretné megérteni a képregény jelentését. Az iskolában azonban semmilyen természettudományos oktatást nem kapott, és nem érti, hogy a képregény szerzője mit próbál elmagyarázni. Azt tudja, hogy a légkörben nincsenek kis emberkék, ezért azon töri a fejét, mit jelenthetnek itt a képregényben. Azon gondolkodik, mik ezek a különleges O, O2, O3 jelek, és miféle folyamatot ábrázolnak a képek. Tételezzük fel, hogy bácsikád tudja,......hogy az O az oxigén jele,...hogy mik az atomok és a molekulák. Írd le a képregény magyarázatát a nagybácsid kérésére! Magyarázatodban az atomok és molekulák kifejezéseket a 4. és 6. sorokban leírtak szerint használd!

11 Készítette: Rapos Nóra 11 A PISA eredmények okai: A szülők foglalkozása erősen meghatározza az iskolai teljesítményt A különbség az iskolák közt, s nem az iskolákon belül van

12 Készítette: Rapos Nóra 12 3. Az irányítás átalakulása: Hatalmassá nőtt az oktatási rendszer, nem lehet hagyományosan irányítani Centralizálás decentralizálás a felelősség helyi szintre kerül a diákok egyre inkább megjelennek az irányításban

13 Készítette: Rapos Nóra 13 Magyarországon: Törvény 1963. 1985. 1990. 1993. 1995. 1996. 1999. 2002. 2003.Tanterv 1978. központi, előíró 1995. NAT 1. 1999. KET 2003. NAT 2.


Letölteni ppt "Készítette: Rapos Nóra 1 Nevelés és társadalom A program megvalósulását az Apertus Közalapítvány támogatta. Neveléselmélet VII."

Hasonló előadás


Google Hirdetések