Előadást letölteni
Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon
KiadtaBence Borbély Megváltozta több, mint 10 éve
2
Az ivóvíz élvezeti értékét és a mosáshoz használt víz hatékonyságát részben az ivóvíz keménysége, vagyis CaO (kalcium-oxid) aránya határozza neg. A vízkeménységi adatok azt mutatják, hogy a fővárosban túlnyomórészt közepes keménységű avíz. Minél keményebb a víz, annál jobb ízű, de annál kevésbé alkalmas mosásra. Lágy: 100 CaO mg/liter alatt (10 nk) Kemény: 180-300 CaO mg/liter között (18-30 nk) Nagyon kemény: 300 CaO mg/liter felett (30 nk) Társaságunk szolgáltatási területén az ivóvíz átlagos keménysége 144 CaO mg/l
4
El kell távolítani a következő anyagokat: Uszadék (nagyméretű, faág, levél) Kisméretű lebegő kolloid szemcsék (agyag, iszap, mikro-organizmusok) Oldott anyagok (szervetlen sók, fémionok, nagy molekulájú szerves anyagok, keménységet okozó sók stb.) Oldott gázok ( szén-dioxid, kénhidrogén, metán, oxigén stb.) Vízben nem oldódó folyadékok (olajok ), Hőmennyiség
5
A fogyasztók folyamatos, megbízható ellátása. Megfelelő nyomás és kiváló vízminőség. A víztermelés/ellátás gazdaságossági optimalizálása.
6
A laboratóriumi vizsgálatok mellett a hálózat több pontján 24 órás automata vízminőség-vizsgálat is zajlik, ám így csak néhány komponenst, a klór-, mangán- és vastartalmat, valamint a zavarosságot vizsgálják. A rendszerben lévő több mint 700 kút, 83 gépház, 54 medence, 14 klórozó és 2 vízkezelő üzemeltetését egyetlen irányító központból végzik 24 órás ügyeletben
Hasonló előadás
© 2024 SlidePlayer.hu Inc.
All rights reserved.