Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Az előadás letöltése folymat van. Kérjük, várjon

Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,

Hasonló előadás


Az előadások a következő témára: "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"— Előadás másolata:

1

2

3 Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget, és az semmilyen körülmények között nem tekinthető az Európai Unió és / vagy az Irányító Hatóság állásfoglalását tükröző tartalomnak. PARTNEREK:

4 Valós idejű mérések és szabályozások Kommunikáció és léptetőmotor vezérlés

5 Inter-Process communication

6 Folyamatok közötti kommunikáció

7 Inter-Process kommunikációs módszerek ModelLeírás Nem determinisztikus szálak között Determinisztikus ↔ Nem determinisztikus Aktuális értékAktuális állapot megosztása Single-Process shared variables with RT FIFO FrissítésekCsak változás esetén, utolsó érték NotiffierRT FIFO StreemelésNagy adatmennyiség átvitele, minden adat RT FIFO Üzenetek és parancsok Kevés adat, de nem veszhetnek el rövid látencia QueueRT FIFO

8 Hálózati kommunikációs módszerek Hálózati konfiguráció Üzenetek vagy parancsok StreamFrissítésekAktuális érték cRIO – LV HostNetwork Stream* Network Stream Shared Variable a) Shared Variable b) Front panel cRIO – 3rd partyTCP/IP UDP / TCP/IP cRIO – Web kliens Web szerviz

9 Single-Process Shared Variables

10

11 Shared Variables – használat irányelvei Első használatkor inicializálódnak: Célszerű a program elején értelmes értékekkel inicializálni Single element FIFO: csak az utolsó értéket tartja meg FIFO: a hibakimenet jelzi a FIFO állapotát (overflow, underflow)

12 Queue

13 RT FIO

14 Shared Variable with multiple element RT FIFO

15 Network-Published Shared Variables

16 Opciók RT FIFO: determinisztikus folyamatokban használható Network Buffer: nem csak utolsó adat tárolása Deploy: a változó gazdája (automatikus) PC vagy cRIO Undeploy: változó eltávolítása (manuális)

17 Network-Shared Shared Variable with RT FIFO

18 Network Streams - Használat

19 Netwok Streams – példa http://www.ni.com/white-paper/12267/en/

20 Feladatok

21 1. Kapcsolás elkészítése Készítse el a léptetőmotor meghajtására alkalmas kapcsolást! – Léptetőmotor típusa: bipoláris, max 200 mA beépített áramkorlátozó ellenállásokkal (100 Ω) – I298 Dual H-híd (8-35 V, max 1,5 A) – Tápegység: 12 V

22 2. Léptetőmotor vezérlése Valósítsa meg a léptetőmotor vezérléséhez szükséges programot! Figyeljen arra, hogy a nagy prioritású feladatok semmiképp se használhassanak túl sok processzoridőt!

23 3. Host program elkészítése Készítse el a számítógépen futó programot, mely vezérli a léptetőmotor fordulatszámát!

24 Felkészülés Szabályozások, szabályozási módszerek.


Letölteni ppt "Ez a dokumentum az Európai Unió pénzügyi támogatásával valósult meg. A dokumentum tartalmáért teljes mértékben Szegedi Tudományegyetem vállalja a felelősséget,"

Hasonló előadás


Google Hirdetések